Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Enflasyonu özürlü çocuklara benzeten rektörün açıklamaları büyük tepki çekti!

Enflasyonu özürlü çocuklara benzeterek, binlerce özürlü çocuğu aşağılayan Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman’un açıklamaları büyük tepkilere neden oldu.

Murat Ferman, EKOTÜRK televizyonunda katıldığı canlı yayında enflasyonu engelli çocuklara benzeterek, “Ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz… Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan. Çok şikayet ediyoruz, ‘geceleri bağırıp çağırıyor, huzur bırakmadı, komşularla tartışıyoruz’ diyoruz ama aslında çocukcağız hayatımızın bir parçası. Onun sayesinde özellikli yerlere girebiliyoruz, indirimli kartı alıyoruz, çocuk parası alıyoruz, hak etmediğimiz şeylere ulaşıyoruz” diye konuşan Ferman, “Enflasyon böyle bir şey, enflasyonun suç ortağıyız” dedi. İzmir Engelli Dernekleri Birliği konu ile iligli yaptığı açıklamalarda şu duyuruyu yaptı;

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman’ın EKOTÜRK Televizyonunda katıldığı bir canlı yayında; enflasyon olgusunu açıklamaya çalışırken, ekonomi ve ekonomi-politik bilimlerinin ilke, kural, kuram ve kavramlarını kullanmak yerine, engelli camiasını suçlayıp rencide edici sözler sarfettiği, ancak engelli örgütlerimizin sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkiler üzerine aynı televizyon kanalında özür dilediği anlaşılmıştır.

İzmir engelli dernekleri güç birliği olarak; sözkonusu bu kişinin özrünün bir anlam taşımadığını, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde, bir üniversitenin rektörlüğü gibi çok önemli ve etkileme potansiyeli bulunan yönetsel bir görevi ifa etmesinin mümkün olmaması gerektiğini, ayrıca rektörün ifade ettiği sözlerin ülkemizi onaylanarak iç hukukumuzun bir parçası olan birleşmiş milletler engelli hakları sözleşmesinin sekizinci maddesi ve Türk ceza yasamızın 122. maddesi kapsamında ayrımcılık suçunu oluşturduğunu, bu nedenle anılan şahsın derhal görevden alınması gerektiğini, görevden alınmaması durumunda yönettiği üniversitede ve ülkemizde engelliler ve engellilik olgusu konusunda uzun çabalar sonucu oluşmuş demokratik ve eşitlikçi algı ve zihniyetinin zarar görebileceği kanaatindeyiz…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir