TÜİK’in son açıkladığı enflasyon rakamlarına büyük tepki!

HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul)- TÜİK’in son olarak bugün açıkladığı enflasyon oranlarına büyük tepki gösterdi. Oluç, konu ile ilgili açıklama yapan Oluç şu meclis konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

ENFLASYON ORANI YÜZDE 37’YE YAKIN

Yani normalde TÜİK başkanları beş yıldan önce görevden alınmaz, şimdi beş yılda 5’inci kez başkan değişti, iki yılda da 4 başkan… Ama başkanları ne kadar hızlı değiştirirseniz değiştirin, tutmuyor. Yani bugün açıklanan son enflasyon rakamları da aslında on sekiz ayın zirvesini gördü. Zaten bunların hormonlu rakamlar olduğunu da biliyoruz. Bakın, Enflasyon Araştırma Grubu var, uzmanların, akademisyenlerin, ekonomistlerin içinde olduğu Enflasyon Araştırma Grubu. “0,91” diye TÜİK’in açıkladığı aylık enflasyon oranını “1,84” olarak açıkladı, 1,84; 2 katı yani. Şimdi, 2020’de enflasyon oranını yine en az -yani bu Enflasyon Araştırma Grubu- yüzde 37’ye yakın açıkladı. Gayet normal çünkü TÜİK’in verilerinde bile, ev eşyasına baktığımızda yüzde 24’e yaklaşmış, ulaştırmada yüzde 23’e yaklaşmış ki bunlar TÜİK’in verileri.

Temel tüketim maddelerine gelen zamlar

Şimdi, işte, bu yüksek işsizlik, yüksek enflasyon, önlenemeyen parasal değer kaybı ve yalancı büyüme rakamlarından ibaret olan bir Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi faaliyetleri var, normal. Yani, bu TÜİK’in açıkladığı rakamların doğru olmadığını herkes biliyor. Bakın, son bir yıl içinde temel tüketim maddelerine, ayçiçeği yağına yüzde 110 zam yapılmış, doğal gaz ve elektrik fiyatlarında yüzde 40, baklagillerde yüzde 60, peynirde yüzde 27, yumurtada yüzde 80. Ya, hâlâ TÜİK diyor: “Yüzde 15 yıllık enflasyon.” Tamamen yalan ama başkan değiştirerek de bu durumu değiştiremeyeceksiniz çünkü yanlış ekonomi politikaları üzerinde şekilleniyor her şey.

Şimdi, yanlış ekonomi politikaları da, hani dış politikası çok mu doğru bu iktidarın diye baktığımızda ilginç bir veriyle karşı karşıya kaldık.

Greenberg Traurig şirketine 1 milyon 728 bin dolar verilmiş

Şimdi, dış politikada da sürekli yanlışlar yapan, fiyaskolarla karşı karşıya kalan bir Hükûmet, bu çok açık. Peki, bu yanlışlarını nasıl düzeltmeye çalışıyor? Halkın bütçesinden para harcayarak. Nereye harcıyor? Bakın, Greenberg Traurig, Amerika’da bir lobi şirketi. Dört yılda 1 milyon 728 bin dolar verilmiş, en son 2020’nin son dört ayında da 124 bin dolar yani toplam 1 milyon 850 bin dolar bu şirkete verilmiş. Neden? Türkiye’nin yanlış dış politikasını düzeltsinler, lobi yapsınlar da senatörler arasında, Temsilciler Meclisinde düzeltsinler diye. O yetmemiş, Arnold & Porter’e 750 bin dolar verilmiş geçtiğimiz altı ay içinde. Neden? Çünkü F-35 alamıyor yanlış politikalar yüzünden, onu düzeltsinler diye. Türkiye’nin yanlış politikalarını, iktidarın yanlış politikalarını düzeltmek için halkın bütçesinden, hazinesinden para harcanıyor bir de üstelik.

Exit mobile version