Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Muğla-Aydın İlleri Bütünleşik Kıyı Alanı Planı derhâl iptal edilmeli

BURAK ERBAY (Muğla) – Fethiye ilçemiz her yıl milyonlarca turistin geldiği önemli bir turizm bölgemizdir ancak artan turist sayısına paralel bir şekilde çevre sorunları da artmaktadır. Özellikle Fethiye Körfezi ciddi bir kirlilikle karşı karşıyadır. Birçok kez Fethiye Körfezi’nin temizleneceği açıklansa da bugüne kadar bir çalışma yapılmamıştır. Körfezin kirlenmesinin ana sebeplerinden birisi de tekne yoğunluğudur. Fethiye Körfezi için mevcut tekne bağlama kapasitesi bin civarındadır ancak bu sayı yüksek sezonda 4 bine kadar çıkmaktadır. Çevre Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan ve itirazlara neden olan Muğla-Aydın İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı kapsamında bu sayı daha da artacaktır.

Bu proje, Fethiye Körfezi’ni geri dönüşü olmayacak şekilde yok edecektir. Muğla halkının ve yerel yönetimlerin görüşü alınmadan uygulanmak istenen Muğla-Aydın İlleri Bütünleşik Kıyı Alanı Planı derhâl iptal edilmeli ve Fethiye Körfezi’nin temizlenmesi için bir an önce gerekli çalışmalar başlatılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir