Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

Boşanma oranları arttığı gibi evlilik oranları da düşüyor!

BAYRAM YILMAZKAYA (Gaziantep) – Ülkedeki belirsizlik, karamsarlık ve kötü yönetim nedeniyle boşanma oranları arttığı gibi evlilik oranları da düşüyor. Sadece Gaziantep ilinde 3 bin çiftin boşandığı, aile kavramının çeşitli ekonomik nedenlerden dolayı yıkıldığını görmekteyiz ya da aile içi şiddet aldı başını gidiyor.

BOŞANMALARIN ANA SEBEBİ EKONOMİK SEBEPLERDİR

Boşanmanın ana sebeplerine bakıldığında işsizlik, ekonomik kaygılar ve ülkedeki geleceğin karamsarlığı ön plana çıkmaktadır. Evlilik oranları neden düşüyor diye baktığımızda yine aynı sebepler: İşsizlik, ekonomik sebepler ve geleceğe kaygıyla bakan psikolojisi bozulmuş genç bir nesil.

Bu yüksek orandaki işsizliğin, ekonomik sorunların ve toplumun geleceğe kaygıyla bakmasının nedeni tabii ki ülkedeki kötü ekonomik politikalar ve kötü bir yönetim anlayışı.

AÇLIK SINIRI

TÜRK-İŞ raporuna göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 719 TL’ye, yoksulluk sınırı 8 bin 856 TL’ye yükseldiği ülkemizde insanlar bu zor koşullarda nasıl evlensinler, nasıl aile kursunlar, nasıl çocuk yetiştirsinler?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir