Bankalar kredi kullanımı için ne kadar hayat sigortası parası alıyor?

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) – Bankaların kredi kullanan vatandaşlardan hayat sigortası adı altında alınan yüksek oranlarda ki paralara dikkat çekti. Bankaların, 100 bin liralık bir kredi için hayat sigortasına 1.802 lira para aldığına dikkat çeken Şimşek, ”Pandemiyi de bahane ederek özellikle belli yaş gruplarına daha yüksek oranda yani kredi oranının neredeyse kredi faizi kadar sigorta parası talep ediyorlar, bunun düzeltilmesini talep ediyorum” dedi. Konuyu meclis gündemine taşıyan Baki Şimşek şu açıklamalarda bulundu;

Kredi için hayat sigortasına 1.802 lira alınıyor!

Bankalar, konut kredilerinde ve ticari kredilerinde kredi kullanan vatandaşlardan hayat sigortası istiyorlar. Burada her banka, özellikle pandemiden sonra kendine göre bir kural koyuyor. Bir banka kullanılan kredide, 100 bin liralık bir kredi için hayat sigortasına 1.502 lira para alırken diğer bir banka 300-400 lira gibi bir rakam alıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun mutlaka bu konuyu çözümlemek üzere, bu hayat sigortası şirketleriyle görüşerek… İş Bankasında 100 bin liralık krediye 1.802 lira, Ziraat Bankasında 300-400 lira; arada bu kadar fahiş fiyat farkları var hayat sigortasıyla ilgili.

Yani bu hayat sigortasını zaten zorunlu olarak vatandaştan yaptırılması isteniyor ama arada bu kadar uçurum var, böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Pandemiyi de bahane ederek özellikle belli yaş gruplarına daha yüksek oranda yani kredi oranının neredeyse kredi faizi kadar sigorta parası talep ediyorlar, bunun düzeltilmesini talep ediyorum.

Exit mobile version