ABD’de asgari ücret ne kadar?

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 2021 yılı asgari ücret saat başına 7,25 ile 15 ABD dolar arasındadır. Günde 8 saat çalışan bir asgari ücretli ayda (Pazar günleri hariç) 1.508 dolar kazanır. Bu rakam Alaska’da saati 10,34 ABD doları, Arizona’da temel minimum ücret (saat başına) 12,15 ABD doları, Kaliforniya’da 13 doları, New York’ta ise 15 doları bulmaktadır. Yani ABD New York’ta çalışan bir asgari ücretlinin eline ayda yaklaşık 3 bin 120 dolar geçer…

ABD’DE BİR ASGARİ ÜCRETLİNİN ALIM GÜCÜ

ABD’de 3 bin 120 dolar alan bir işçi, sadece yaklaşık iki aylık maaşı ile bakın ne alabilir!..

İkinci el 2015 Nissan Altima 2.5 SL Sedan alabilir.

Veya 6 maaşı ile İkinci El 2020 Chevrolet Malibu alabilir…

Yada 19 bin 480 dolar İkinci el 2018 Honda Accord 1.5T EX alabilir.

Belirlenen Saatlerden Sonra Premium Ödeme

New York asgari ücret, federal oranın altında belirlendiğinde federal asgari ücrete eşittir.

Yeni misafirperverlik düzenlemelerine göre, yatılı işçiler (“yatılı işçiler”) artık, önceki 44 saat gerekliliği yerine, bir bordro haftasında 40’ın üzerinde çalışılan saatler için fazla mesai hakkına sahipler. Bu nedenle, muaf olmayan tüm çalışanlar için fazla mesai saatleri artık bir bordro haftasında 40’ın üzerinde çalışılan herhangi bir saattir.

Bir fabrika, ticari işletme, otel, restoran, yük / yolcu asansörü veya tiyatro işleten işverenler; veya güvenlik görevlileri, temizlik görevlileri, denetçiler, yöneticiler, mühendisler veya itfaiyeciler çalıştıran bir bina, her hafta 24 saat art arda dinlenme sağlamalıdır. Ev işçileri, her hafta 24 saat ardışık dinlenme hakkına sahiptir ve bu süre içinde çalışırlarsa prim ücreti alırlar.

Çalışanlar, saat yayılımı 10 saati aştığında, vardiya bölündüğünde veya her ikisinde birden, ödenmemiş ücretlere ek olarak asgari ücret oranında 1 saat ücret alırlar.

 

Exit mobile version