Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Keten tohumu ve keten tohumu yağı

Keten tohumundan elde edilen keten tohumu (Linum usitatissimum) ve keten tohumu yağı, kalp için sağlıklı bir omega-3 yağ asidi olan esansiyel yağ asidi alfa-linolenik asidin zengin kaynaklarıdır. Keten tohumu, çözünür lif ve fitoöstrojen içeren lignanlar bakımından yüksektir. Östrojen hormonuna benzer şekilde, fitoöstrojenler kanser önleyici özelliklere sahip olabilir. Keten tohumu yağı bu fitoöstrojenlere sahip değildir.

Keten tohumu, bütün veya ezilmiş veya toz halinde un veya un olarak kullanılabilir. Keten tohumu yağı, sıvı ve kapsül formunda mevcuttur.

İnsanlar kolesterolü ve kan şekerini düşürmek ve sindirim koşullarını tedavi etmek için keten tohumu ve keten tohumu yağı kullanırlar. Bazı insanlar ayrıca iltihaplı hastalıkları tedavi etmek için keten tohumu alırlar.

KANIT

Belirli koşullar için keten tohumu ve keten tohumu yağı kullanımı üzerine yapılan araştırmalar şunları göstermektedir:

Kalp hastalığı. Bazı araştırmalar keten tohumu ve keten tohumu yağında bulunan alfa-linolenik asidin kalp hastalığı olan kişilere fayda sağlayabileceğini düşündürmektedir. Erken araştırmalar, keten tohumunun kalp hastalığında rol oynayan yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabileceğini de öne sürüyor.

Kolesterol seviyeleri. Çeşitli çalışmalar, günlük keten tohumu almanın toplam kolesterol ve düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL veya “kötü”) kolesterol seviyelerini azaltabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, diğer çalışmalar o kadar elverişli değildir.

Şeker hastalığı. Keten tohumu almak, tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerini düşürebilir. Ancak keten tohumu yağı için aynı sonuçlar bulunamadı.

Menopoz semptomları. Keten tohumu kullanımı ve menopoz semptomlarının tedavisi söz konusu olduğunda sonuçlar karıştırıldı.

Genellikle güvenli

Keten tohumu, günlük egzersiz ve düşük kolesterol diyetiyle birlikte kullanıldığında kolesterol seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olabilir. Keten tohumu ayrıca diyabeti yönetmek ve kalp hastalığı riskini azaltmak için yardımcı olabilir.

KETEN TOHUMU-YAĞI YAN ETKİLERİ

Önerilen miktarlarda alındığında, keten tohumu ve keten tohumu yağı genellikle güvenlidir. Bununla birlikte, büyük miktarlarda ve çok az su ile alındığında keten tohumu şunlara neden olabilir:

Şişkinlik
Gaz
İshal

Hamilelikte keten tohumu ve keten tohumu yağı kullanmaktan kaçının. Çünkü bazen keten tohumu veya keten tohumu yağı kullanmak alerjik reaksiyona neden olur.

Çiğ veya olgunlaşmamış keten tohumu yemeyin.

Keten tohumu yağı kanın pıhtılaşmasını azaltabileceğinden, ameliyattan iki hafta önce keten tohumu yağı kullanmayı bırakın.

Keten tohumu veya keten tohumu yağının prostat veya prostat kanseri riski üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığına dair kanıtlar karışıktır.

Etkileşimler

Olası etkileşimler şunları içerir:

Antikoagülan ve anti-trombosit ilaçlar, şifalı bitkiler ve takviyeler. Bu tür ilaçlar, şifalı bitkiler ve takviyeler kanın pıhtılaşmasını azaltır. Keten tohumu yağı da kanın pıhtılaşmasını azaltabilir. Keten tohumu yağı almanın kanama riskini artırması mümkündür.

Tansiyon ilaçları, şifalı bitkiler ve takviyeler. Keten tohumu yağı kan basıncını düşürebilir. Kan basıncını düşüren ilaçlar, şifalı otlar ve takviyelerle birlikte keten tohumu yağı almak tansiyonu çok fazla düşürebilir.

Diyabet ilaçları

Keten tohumu kan şekeri seviyelerini düşürebilir. Keten tohumunu diyabet ilaçları veya şifalı otlar veya hipoglisemik potansiyeli olan takviyelerle almak kan şekerini çok fazla düşürebilir.

Östrojenler

Keten tohumunun anti-östrojen etkisi olabilir. Keten tohumu almak, oral kontraseptif ilaçların ve östrojen replasman tedavisinin etkilerini azaltabilir.

Oral ilaçlar

Keten tohumu almak ağızdan alınan ilaçların emilimini azaltabilir. Bir veya iki saat arayla ağızdan ilaç ve keten tohumu almayı düşünün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir