Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

İki varyant yoğun şekilde mutasyona uğramış koronavirüsle birleşti!

Koronavirüsün Birleşik Krallık ve Kaliforniya varyantları, yoğun şekilde mutasyona uğramış bir koronavirüsle birleşti! Bilim İnsanları covid-19 pandemisinin yeni bir aşamasına giriyor olabileceğimiz konusunda uyardı.

SARS-CoV-2 koronavirüsünün covid-19’a neden olan iki varyantı , virüsün yoğun şekilde mutasyona uğramış bir hibrit versiyonunu oluşturmak için genomlarını birleştirdi . “Rekombinasyon” olayı, Kaliforniya’daki bir virüs örneğinde keşfedildi ve pandeminin yeni bir aşamasına girmeye hazır olabileceğimiz konusunda uyarılara neden oldu.

MELEZ VİRÜS OLDUKÇA BULAŞICI VE ANTİKORA KARŞI DİRENÇLİ

Melez virüs oldukça bulaşıcı olduğu belirtildi. Yeniden kombine edilmesi sonucu B.1.1.7 varyantı, İngiltere’de keşfedilen ve Kaliforniya kökenli olduğu söyleniyor. Bu yeni tip mutasyonlu virüsün bulaşıcılığı kadar antikorlara karşıda dirençli olduğu vurgulanıyor.

Bu yeni mutasyonlu virüs çeşidi, Rekombinant (yeniden birleştirici), New Mexico’daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nda Bette Korber tarafından keşfedildi. 2 Şubat’ta New York Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen bir toplantıda , ABD viral genomları veri tabanında bunun “oldukça açık” kanıtlarının olduğu belirtildi.

Tespit edilen ilk rekombinant olacak

Doğrulanırsa, bu pandemide ilk tespit edilecek rekombinant olacaktır. Değişikliklerin birer birer biriktiği, B.1.1.7 gibi varyantların ortaya çıktığı normal mutasyonun aksine, rekombinasyon tek seferde birden fazla mutasyonu bir araya getirebilir.

University College London’dan François Balloux’a göre, rekombinasyon büyük evrimsel öneme sahip olabilir. Rekombinasyon, yeni ve hatta daha tehlikeli varyantların ortaya çıkmasına neden olabilir ancak bu ilk rekombinasyon olayının ne kadar tehdit oluşturabileceği henüz net değil.

Korber, binlerce sekans arasında yalnızca tek bir rekombinant genom gördü ve virüsün insandan insana mı bulaştığı yoksa sadece bir defalık mı olduğu belli değil.

YENİDEN BİRLEŞME

Rekombinasyon genellikle koronavirüslerde meydana gelir. Çünkü genomlarını kopyalayan enzim, kopyaladığı RNA zincirinden kaymaya ve ardından kaldığı yerden yeniden birleşmeye eğilimlidir. Bir konakçı hücre iki farklı koronavirüs genomu içeriyorsa, enzim bir hibrit virüs oluşturmak için her genomun farklı öğelerini birleştirerek art arda birinden diğerine atlayabilir.

Yeni koronavirüsün birden fazla varyantının yakın zamanda ortaya çıkması, rekombinasyon için hammaddeyi yaratmış olabilir çünkü insanlar aynı anda iki farklı varyantla enfekte olabilir.

Veritabanlarına yüklenen binlerce genom dizisini karşılaştırarak rekombinantlara göz kulak olan Pennsylvania’daki Temple Üniversitesi’nden Sergei Pond , “Bunun kayda değer oranlarda gerçekleştiği noktaya geliyor olabiliriz. Hala yaygın rekombinasyon kanıtı olmadığını söylüyor, ancak koronavirüslerin tümü yeniden birleşiyor” uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir