Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

Aşı olanlar maske takmak zorunda mı?

Türkiye’de aşı uygulamaları devam ederken, aşı olan vatandaşlarımızın birçoğu koronavirüs aşısı olanların maske takmak zorunda olup olmadığını soruyor. Yapılan aşılar Covid19 virüsüne karşı ne kadar etkili? Aşı olanların tekrar virüsü kapma olasılığı nedir? İşte, uzmanların konu hakkında yaptığı açıklamalar…

AŞI SONRASI HAYAT NORMALE DÖNER Mİ?

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) direktörü ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) başkanı Dr.Rochelle Walensky, USA Today’e ulusal enfeksiyon oranlarına kadar yaşamın normale dönmeyeceğini söyledi. Fauci, bırakın aşı sonrası maske takmamayı, “Aşı olsanız bile toplumda yapamayacağınız şeyler var, örneğin kapalı mekanda yemek yemek, tiyatroya veya sinemaya gitmek gibi’’ dedi.

Mevcut aşıların, İngiltere ve Güney Afrika varyantlı virüslerine karşı etkisinin tam olarak kanıtlanamadığını dile getiren Walensky, şu anda mutasyonlu virüslerin dünyaya hızla yayıldığına dikkat çekerek, kesinlikle aşı olunsa dahi maskelerin takılması gerektiğini ve sosyal mesafenin kesinlikle korunması gerektiğini belirtti.

COVID-19 varyantı ilk olarak Güney Afrika’da New York’ta bulundu

B.1.351 olarak bilinen varyant, bir Nassau County, New York sakini tespit ve eyaletteki bölgenin ilk vaka New York’ta hastanede keşfedildi. Eyalet ve ilçe yetkilileri, Nassau County davasında devam eden temas takibi veya maruz kalma riskiyle ilgili ek ayrıntılar vermedi.

Virüsün bu türü ilk olarak Güney Afrika’da Ekim 2020’de tespit edildi ve ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde Ocak ayı sonunda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılan Moderna mRNA-1273 aşısının bu COVID-19 varyantına karşı “daha az etkili olabileceği” konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir