Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelKamu Haberleri

Deprem vergileri hakkında araştırma önergesi!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, toplanan deprem vergileri ile ilgili TBMM’ne yeni bir araştırma önergesi verdi. 17 yılda toplanan 147,2 milyar TL verginin akıbetinin araştırılmasını isteyen Türkkan, toplanan bu paraların nereye ne kadar harcandığını sordu.

Lütfü Türkkan’ın verdiği araştırma önergesi şöyle;

DEPREM VERGİSİ

30 Ekim Cuma günü, Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye’de derin bir hüzün ile karşılanmıştır. Arama kurtarma çalışmaları devam etmekle birlikte bugün itibariyle 91 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Daha önce tecrübe ettiğimiz depremlerde olduğu gibi yine dayanıksız yapı stokunun varlığı ve bu yapıların dayanıklı hale getirilmemiş olması hayatların yitirilmesinde en büyük pay sahibi olmuştur. Gölcük ve Düzce depremlerinden sonra yaraların sarılması ve bu acıların bir daha yaşanmaması amacı ile alınmaya başlanan Özel İletişim Vergisi daha sonra kalıcı hale getirilmiştir. O tarihten itibaren meydana gelen her depremde dayanıksız yapı stokumuzun dönüştürülmemesi tartışmaya açılmış ve kamuoyunda “deprem vergileri” olarak bilinen bu vergilerin akıbeti sorgulanmaya başlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 1 Şubat 2020’de, 17 yılda toplanan deprem vergilerinin tutarının 147,2 milyar TL olduğunu açıklamıştır.

Deprem için toplanan vergilerin akıbetini öğrenmek, deprem vergilerinden ne kadar gelir elde edildiğini ve elde edilen gelirin ne kadarının deprem bölgesine gönderildiğini, depremzedelerin sağlık, barınma ve eğitim ihtiyaçları için ne kadarının kullanıldığı ve toplanan vergilerin ne kadarının bina güçlendirme ya da kentsel dönüşüm için harcandığını tespit etmek ve araştırmak amacıyla Anayasanın 98, Meclis İçtüzüğünün 104 ve 105. maddeleri gereği Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim.

Resmi evraka PDF olarak ulaşmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir