Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelKamu Haberleri

Tomarza Belediyesi’nde büyük yolsuzluk iddiaları!

CHP grubu adına TBMM kürsüsünde konuşan İsmail Atakan Ünver, Tomarza Belediyesi’nde büyük yolsuzlukların yapıldığını iddia etti. Sema Yapı şirketi tarafından Tomarza Belediyesine kesilen faturalar üzerinden yolsuzluk yapıldığına dair bilgiler veren CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, şu açıklamaları yaptı;

BİR YIL İÇİNDE 100 FATURA KESİLMİŞ

Tomarza Belediyesi 2017 yılının Ocak ayından başlamış, Aralık ayına kadar, belediye başkan yardımcısına ait olan “Sema Yapı” adlı bir firmaya tam 4 milyon lira para ödemiş. 2016’da, 2018’de, 2019’da, 2020’de ne kadar ödendi, bilemiyorum. Çikolata kutularında milyon dolar alanları büyükelçi olarak atayanlar bu rakamlara gülüyor olabilirler “Bunda da ne var canım!” diyebilirler ama bizim, tüyü bitmemiş yetimin kuruşunu sormak namus borcumuzdur.

Sürem altı dakika, biliyorum ki belediyenin ödediği bu faturaları tek tek anlatmaya vaktim yetmeyecek. Bir yılda yaklaşık 100 tane fatura kesilmiş ama hiçbiri 55 bin lirayı geçmemiş. Çünkü 55 bin lirayı geçerse ihaleye çıkmak zorunda kalacak “Al gülüm, ver gülüm.” diyemeyecek. Bu faturalardan birkaç tane örnek vermek isterim sizlere.

YOL YAPTIM DİYEREK FATURA KESMİŞ

Belediye Başkan Yardımcısı, Dadaloğlu Kayapınar Mahallesine “Yol yaptım.” diyerek 17.500 lira fatura kesmiş. Faturada ne var? Çimento var, briket var, kireç var, yağlı boya var, dış cephe boyası var. Faturada ne yok? Yol yapıyor, kum yok, asfalt yok sayın milletvekilleri. Üstelik yağlı boyanın litresini de KDV hariç 220 liraya fatura etmiş. Bugün en iyi yağlı boyanın litresi 22 lira. AKP’nin Sayın Grup Başkan Vekili, bir milletvekilinizi görevlendirin, beraber gidelim, bir kutu yağlı boya alalım şu anda. Tam üç yıl önce 10 katı fatura kesmiş Sayın Belediye Başkan Yardımcısı.

‘’BİR VURGUN DÜZENİ’’

Yine, bir diğer fatura, “Üçkonak Mahallesi’nin Köy Konağının çatısını onardım.” diye 41 bin liralık fatura kesmiş. Faturada ne var? Çatı yapıyor, bakınız, mantolama, fayans, petek, iç cephe boyası. Faturada ne yok? Kiremit yok. İbrahim Bey, kiremit yok, çatı yapıyorsunuz kiremit yok; yol yapıyorsunuz, asfalt yok. Yol yapımında dış cephe boyası var, çatı yapımında iç cephe boyası var. İşte bir vurgun düzeni, işte bir çürümüşlük.

FATURALAR HEP AYNI ŞEKİLDE KESİLMİŞ

Yine, Pusatlı Mahallesine tuvalet yapmış, Sayın Grup Başkan Vekilim, 44 bin liralık fatura kesmiş, tuvalete. Kullanılan malzeme çatıyla aynı, yolla aynı, hiçbir fark yok çünkü.  Bakınız, Başkan Yardımcısı hızını alamamış üç ay sonra Pusatlı’ya bir tuvalet daha yapmış ama bu sefer otomatik kapı yok, faturayı da 53 bin lira kesmiş. 53 bin liralık fatura kesmiş, sayın milletvekillerim.

HAYALİ FATURALAR

Yol yapımında, çatı yapımında, tuvalet yapımında aynı malzeme kullanılıyor çünkü bu faturalar hayali faturalar. Üstelik Pusatlı hemşerilerimin içine edecekleri 100 bin liralık tuvalete de ihtiyaçları yok. Ürünü tarlasında kaldı, Mehmet emmi’nin traktörü hacizli, ahırında ineğinin yiyeceği samanı yok, Ayşe teyzemin bileziğini satıp okuttuğu, öğretmen ettiği çocuk evinde bekliyor, atanamamış. Ali emmimin mühendis olmuş çocuğu babasından utanıp anasının mutfak harçlığını alıyor. Sayın milletvekilleri, bakın, daha dün Samsun’da 45 yaşındaki bir vatandaşımız avucunun içine “iş, aş” yazarak intihar etti. İnsanlar ölüyor, insanlar aç, insanlar işsiz.

LPG FATURASI KESİLMİŞ AMA BELEDİYEDE LPG’Lİ ARAÇ YOK

Değerli milletvekilleri, bu da Belediye Meclis üyesine ait akaryakıt istasyonundan belediyenin LPG’li ve benzinli araçlarına kesilen 46.500 liralık fatura. Belediyede LPG’li araç yok, Belediyede benzinli araç yok; eli nasırlı, alın terini toprağa akıtan Tomarza’mızlı çiftçimize gönderilen haciz de bu; 76 bin lira İbrahim Bey, 76 bin lira. Namuslu, evine ekmek götürmek için Zamantı suyundan tarlasına su çekmiş, 76 bin lira haciz gitmiş. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, fakirin sırtından doyan doyana…

60 TL’LİK OTEL ÜCRETİNİ BİLE BELEDİYEYE FATURA ETMİŞLER

Sayın milletvekilleri, bu da Tomarza Belediye Başkanının babasının dükkânından alınan fatura, Işık Market’ten. Belediye Başkanı çok kirlendik diye babasının dükkânından 5.500 liraya sıvı sabun almış. Sayın Başkan, ne kadar OMO varsa, ne kadar Tursil varsa, ne kadar Persil varsa alayını Zamantı suyuna dökünüz; 3 değil, 40 defa da yıkansanız gene de temizlenemezsiniz. Çünkü AKP İlçe Başkanının 60 liralık otel parasını Belediyeye ödetecek kadar kirlenmişsiniz. Yazıktır, günahtır, ayıptır!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir