Büyükşehir dev köprülü kavşak projelerine devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem sürücülerin can güvenliğini önceleyen hem de trafik yoğunluğunu azaltacak ulaşım projelerini birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. Fruko Kavşağı olarak bilenen Hasköy Kavşağı ve Başer Kavşağı-Ayaş Yolu arasındaki çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Şaşmaz Sanayi Bulvarı’na neşter vurmaya hazırlanıyor. Şaşmaz Kavşağı’nda yaşanan trafik sorununun önüne geçilmesi amacıyla bölgeye 2 köprülü kavşak yapılması için ihaleye çıkıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hayata geçirdiği ulaşım projeleri Başkent’in yıllardır kronikleşen trafik sorununa neşter vuruyor. Başkent’in birçok noktasında artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla birer birer yeni ulaşım projeleri hazırlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Fruko Kavşağı olarak bilinen Hasköy Kavşağı ve Başer Kavşağı-Ayaş Yolu arasındaki çalışmalarını sürdürürken, Şaşmaz Sanayi Bulvarı’ndaki trafik çilesini çözmek için de harekete geçti.

BATIKENT-ÇAYYOLU GÜZERGAHI

Fen İşleri Dairesi koordinasyonunda başlatılan 2 köprülü kavşak çalışması ile sadece mevcut Şaşmaz Kavşağı’ndaki trafik değil bölge trafiği de büyük ölçüde rahatlayacak. Özellikle sabah 08.00- 10.00 ile akşam 17.30-19.00 saatleri arasında bu güzergahı kullanan sürücülerle birlikte sanayi bölgesinden çıkan çalışanların yarattığı trafik yoğunluğuna köprülü kavşaklarla neşter vurulacak. Çalışmanın tamamlanmasıyla hem Şaşmaz Sanayi Sitesi trafik akışı hızlanacak hem de Batıkent-Çayyolu güzergahının trafik yoğunluğu giderilecek.

Şaşmaz Kavşağı’nda meydana gelen yığılmaları önleyecek projeyle geçişler daha güvenli hale gelecek, anayol üzerindeki sağa ve sola dönüşler kontrollü sağlanmış olacak. Köprü üstü 2 gidiş-2 geliş olarak yapılacak proje kapsamında sanayi dönüşlerinin yapılacağı yan yollar da 2 şerit olarak hizmet verecek.

BAŞER KAVŞAĞI’NDA MESAİ BAŞLADI

Merkez ve ilçelerde gerçekleştirilen yeni yol, alt geçit, köprülü ve katlı kavşaklar ile Başkent trafiğini daha güvenli hale getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Devrimciler Caddesi-Ayaş Yolu bağlantısında (Başer Kavşağı-Ayaş Yolu) katlı kavşak yapımına başladı. Tüm hızıyla süren çalışmaların tamamlanmasıyla Ayaş-Ankara yolu trafiği daha da rahatlayacak.

Üst geçidi, 3 geliş-3 gidiş toplam 6 şeritten oluşacak katlı kavşak ile Devrimler Caddesi ve Destek Sokak bağlantıları bu kavşak üzerinden sağlanacak. Devrimler Caddesi üzerinde oluşan araç trafiğini de büyük ölçüde rahatlatacak katlı kavşakta fore kazık imalatları tamamlanma aşamasına gelirken, temel ve kenar ayak imalatları tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir ekipleri, Ankara ve Ayaş istikametindeki trafik akışında sürekliliği sağlamak için Ankara Çayı deresi geçiş köprüsünde yeni düzenlemelere gidecek. Köprü üzerinde 2 geliş-2 gidiş olmak üzere toplam 4 şeritli geçiş köprüsü inşa edilecek.

FRUKO KAVŞAĞI’NDA HUMMALI ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi’nin, Esenboğa Havaalanı’ndan şehir merkezine kesintisiz ulaşımı sağlamak için ilk kazmanın vurulduğu Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı üzerinde bulunan ve halk arasında Fruko Kavşağı olarak bilinen bölgedeki köprülü kavşak çalışmaları da sürüyor.

 

 

Exit mobile version