Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kamu HaberleriSON DAKİKA

Taşeron işçilere kadro açıklaması geldi! 400 bin taşoran işçiyi ilgilendiren açıklama bugün meclisten geldi

400 bin taşeron işçinin kadroya alınmasına ilişkin meclisten bir açıklama geldi. Taşeron işçilerin kamu kadrosuna alınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, bu konu ile ilgili bir çalışma düzenleme yapılmış olsada bu düzenlemeden kamu kurumlarında taşeron işçi olarak 400 bin kişinin yarararlanmadığına dikkat çekti ve bu işçilere kadro verilmesi gerektiğini belirtti. konuya ilişkin Önal şu açıklamalarda bulundu;

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle kamuda çalışan taşeron işçilerin sürekli kadroya alınmaları yönünde bir çalışma yapılsada bu düzenlemeden kamu kurumlarında taşeron işçi olarak çalışan ve kadro bekleyen birçok kişi yararlanamamıştır. Kamu iktisadi teşebbüsleri, özel bütçeli kuruluşlar, sosyal tesisler, çağrı merkezleri ve hastane bilgi yönetim sistemi ihalelerinde çalıştırılan taşeron işçiler hâlen kadro beklemektedirler.

Düşük ücret, güvencesiz çalışma koşulları her an işten çıkarılma tehdidi karşısında tek amaçları ailelerinin geçimini sağlamak olan ve sayıları yaklaşık 400 bini bulan bu insanların yaşadığı mağduriyet bir an önce giderilmelidir.

Ayrıca, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, yüksek enflasyon karşısında ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimlerin başında da kamuda kadro bekleyen taşeron işçiler gelmektedir. Tüm bu sebeplerle iktidar partisi, 2017 yılından beri kadro bekleyen bu insanlara verdiği sözleri acilen tutmalı, taşeron işçilerin haklarını vermeli, bu konuda yaratılan mağduriyet giderilmelidir.