Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kamu HaberleriSON DAKİKA

Bir market ürünün satışı daha 18 yaş altı kişilere satışı yasaklandı! Karar 81 il valiliğine gönderildi

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ile bir market ürünün satışı 18 yaş altı kişilere yasaklandı. Karar 81 il valiliğine gönderilirken karara ilişkin yapılan açıklamada ‘’ İnsan sağlığına zararlı uçucu bir gaz olan çakmak gazının zararlarından çocuklarımızın korunması amacıyla, her türlü çakmak ve çakmak gazı 18 (on sekiz) yaşından küçük çocuklara satılmayacaktır’’ denildi.

Çakmak ve çakmak gazının çocuklara satışının yasaklanması ve bu yasaklara uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin kararda şu bilgilere yer verildi;

GEREKÇE

İnsan sağlığına zararlı uçucu bir gaz olan çakmak gazının koklanması halinde bağımlılık yapması, hatta ölümle sonuçlanan sağlık problemlerine sebep olması nedeniyle, çocuklarımızın bu maddenin zararlarından korunması amaçlanmıştır.

Kararın uygulanmasına ve yerine getirilmesine aykırı davrananlara, fiilleri başka bir suç oluşturmuyor ise kolluk kuvvetlerince 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi uyarınca “Emre aykırı davranış” tan izin idari para cezası uygulanacaktır.