Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

Halkbank’tan 225.000 TL limitli sıfır faizli kredi kampanyası başladı!

Halkbank işini kurmak isteyenlere, işini kurmuş olanlara, işini büyütmek isteyenlere 225.000 TL limitli sıfır faizli kredi kampanyası başlattı. Halkbank sıfır faizli kredi kampanyası başvuruları başladı. Toplamda 8 milyar TL sıfır faizli destek vereceklerini açıklayan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ‘’tedarik anlaşmalarında, mal ve hizmet satın alımlarında; kadın girişimciler, kadın KOBİ ve esnafa ve kadın kooperatiflerine her zaman öncelik veriyoruz. Bundan sonra da desteklerimiz artarak devam edecektir’’ dedi.

Peki, Halkbank tarafından sıfır faizli destek kredisinden kimler faydalanabilir? Bu banka kredisinden faydalanmak için istenilen şartlar nelerdir? Kadın girişimcilere verilen bu kredi desteği erkek girişimlere de verilecek mi, verilecekse en fazla ne kadar kredi verilecek? İşte detaylar…

Sıfır faizli kredi ile ilgili açıklama Halkbank Genel Müdürlüğü’nden geldi. Kadın girişimleri teşvik amacı ile kurulan bu destek fonunu ile binlerce yeni istihdam oluşturmayı amaçlanmıştır. Konuya ilişkin detayları açıklayan Arslan şu bilgileri paylaştı;

Kadın Girşimcilere Halkbank’tan Tam Destek

23 bin 500 kişilik büyük Halkbank ailesinin yüzde 47’si kadın çalışanlarımızdan oluşuyor. Yönetim kurulumuz ve çeşitli yönetici pozisyonlarda da olmak üzere hemen hemen her kademede kadın çalışanlarımız mevcut. Tüm süreçlerimizde kadınlarımızın mutlaka emeği, kararı veya katkısı vardır.

Tam da bu nedenle, bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nü topluma ilham veren kadınların öykülerini paylaştığımız bir etkinlik ile taçlandırdık.

Etkinliğimizde; tutkularının peşinden giden, inandıkları yolda zirveye çıkan, başarıları ilgiyle takip edilen ve girişimleriyle dikkat çeken üretken kadınların hikayelerine tanık olduk, panelistlerimizin heyecanlı ve ilginç tecrübelerini dinledik.

Biliyorum ki tüm kadınlar bugünlerde her zamankinden farklı zorluklarla dolu bir dönem geçiriyor. Covid-19 salgını, herkesin hayat dinamiklerini değiştirirken, kadınlar daha fazla yük üstlenmek zorunda kaldı. Ev ve işteki roller farklılaştı, yeni normaller ortaya çıktı. Sağlık ekseninde biçimlenen bu yeni normallere alışmaktaki en önemli dayanağımız yine kadınlar oldu. Ama kadınlar için bu sürecin kolay geçmediğinin farkındayız. Böyle zamanlarda yanlarında olmanın, cesaretlendiren gerçek yaşam deneyimleriyle moral vermenin doğru olacağını düşünüyorum.

Önce Halk, Sonra Bankayız

Hep söylediğimiz gibi biz “Önce Halk, Sonra Bankayız”. Bu anlayışımızı, kadınların ekonomik hayata dahil olması noktasında da sürdürüyoruz. Finansman olanaklarına erişmek için imkanlar oluşturmaya ve girişimleri desteklemeye önem veriyoruz. Bu amaçla dönem dönem özel ürün ve hizmetler geliştiriyoruz.

Hatta burada en güncel örneğimizi de paylaşmak ve duyurmak isterim.

İlk defa işini kuracak ya da halihazırda işini kurmuş olan kadınlarımıza yönelik “Kadın Girişimci Kredisi” ürünümüzü, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçirdik. Kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve iş fikirlerinin filizlenmesine imkan tanımak amacıyla 100 bin liraya kadar destek sunuyoruz.

Bu arada kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yaptığımızın da altını çizmek isterim. Örneğin ‘KOSGEB KOBİ Finansman Destek Paketi’ kapsamında sunulan azami limiti 50 bin lira olan girişimci kredisini, kadın girişimci olması durumunda 70 bin lira olarak sunuyoruz.

Kadın girişimcilerimiz ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli sıfır faizli kredilerden de faydalanabilmektedir.

Örneğin; genç kadın girişimci, esnaf ve sanatkarlarımız için 100.000 TL limitli; en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip kadın girişimci, esnaf ve sanatkarlarımız içinse 225.000 TL limitli, sıfır faizli kredi kullanma imkanı sunuyoruz.

2020 yılında sağladığımız desteklere ilişkin, şu rakamları da paylaşmak isterim; Bankamızca 180 bin 500 kadın esnaf ve sanatkarımıza bir kısmı sıfır faizli olmak üzere toplam 8 Milyar TL Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi kullandırılmıştır.

Önceliklerimiz

Bir başka pozitif ayrımcılığı da bankamıza yönelik satın almalarda yapıyoruz. Bankamızın yaptığı tedarik anlaşmalarında, mal ve hizmet satın alımlarında; kadın girişimciler, kadın KOBİ ve esnafa ve kadın kooperatiflerine her zaman öncelik veriyoruz. Bundan sonra da desteklerimiz artarak devam edecektir.

Görüldüğü gibi “Üreten Türkiye’nin Bankası” olarak, yaratıcı fikirlerini hayata geçirmek isteyen, üretmek isteyen kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Çünkü toplumda kadınların, ekonomik yaşamın her alanında var olmaları gerektiğini düşünüyoruz.

Halkbank Üreten Kadınlar Zirve’mizde ilham veren kadınların hikayelerini paylaşırken, – adı üstünde – gerçekten de ilham vermek istiyoruz. Kendi işini kurmuş veya kurmak isteyen girişimci kadınlarımızı cesaretlendirerek, onları teşvik etmeyi ve yılmadan yollarına devam etmeleri için moral aşılamayı hedefliyoruz.

Halkbank olarak; üreten, çalışan, toplumsal gelişmeye ve kalkınmaya katkı sunan herkesin, özellikle kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.