Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GündemSON DAKİKA

Vaka sayıları 110 bin geçti ve bilim kurulu kararı açıklandı!

Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Şubat 2022 vaka tablosu verileri açıklandı. Vaka sayıları bugün 110 bini geçti. Yükselen vaka sayıları ile ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı gerçekleşti ve toplantısı sonrasında alınan kararlar açıklandı. Kurulun ortak bildirgesinde özellikle 65 yaş ve üstü için bir takım yapılan bildirmeler dikkat çekti.

2 Şubat günlük vaka tablosu verilerini değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarında 40 bini geçen İstanbul için sevindiren haberi verdi. Değerlendirmelerini kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Koca şu bilgileri paylaştı;

2 ŞUBAT 2022 VAKA TABLOSU VERİLERİ

Bugün 457 bin 885 bin test yapıldı ve 110 bin 682 vaka tespit edildi. Bugün vefat sayısında vaka sayısı ile birlikte büyük bir artış görüldü. 2 Şubat itibari ile salgın yüzünden 217 kişi hayatını kaybetti. Baka Fahrettin Koca ise şu açıklamalarda bulundu;

Hastane doluluk oranlarımız bazı illerde yüksek seviyelere ulaşsa da ülke genelinde servis yatakları doluluk oranı %57,8, yoğun bakım yatak doluluk oranı %68,7 ve solunum cihazı doluluk oranı %31’dir. Öngörümüz, mevcut seyrin hastane kapasitemizi zorlamayacağı şeklindedir.

Omicron kaynaklı günlük vaka sayısının 40 bine ulaştığı İSTANBUL’DA, son iki haftada günlük vaka sayısı 20.000’in altına inmiş durumdadır. Varyantın ilk yaygınlaştığı şehirlerden ESKİŞEHİR’DE de vakalar iki haftada 3’te 1 oranında azalmıştır. TÜM ŞEHİRLER İÇİN BEKLENTİMİZ BUDUR.

Yapılan örnekleme gen sekanslaması ile ülkemizdeki hemen hemen tüm vakaların OMICRON KAYNAKLI olduğu belirlenmiştir. Bilindiği gibi, Omicron varyantı hızlı yayılmakta, hastalık ise genellikle hafif seyretmektedir. Artan vaka sayıları salgın sürecinde BİR GERİYE DÖNÜŞ DEĞİLDİR.

İlk kez dün günlük vaka sayısı 100 binin üzerine çıktı. 100 bin gibi bir sayının bundan 6 ay, 1 yıl önceki anlamı ile bugünkü anlamı aynı değil. Vakalar genellikle Omicron kaynaklı ve hastalık hafif seyrediyor. Kişisel tedbirlere uyup, aşılarımızı yaptırarak bu tabloyu aşacağız.

BİLİM KURULU TARFINDAN YAPILAN ORTAK AÇIKLAMA