Dolar bugün öngörülen seviyenin bile üzerine çıktı!

Dolar kuru her geçen gün tarihi rekorunu tazeliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döviz kurunda ki yükseliş beni ilgilendirmiyor dese de maalesef kurda ki bu yükselişler vatandaşı derinden etkiliyor. Döviz bazlı ithal edilen ürünlere kurda ki artışlara paralel zamlar yapılırken, vatandaşın alım gücü günden güne eriyor. Ama Bakan Albayrak ‘’dolarla mı maaş alıyorsunuz’’ diyerek sanki döviz artışlarından dolayı araba fiyatları, elektronik eşya, yem fiyatları, akaryakıt, doğalgaz, elektrik, ilaç ve diğer tüm ürünlerinin fiyatlarının artmıyormuş gibi bir sözler sarf etti. Eğer vatandaş dolar olarak maaş almıyor ama dolar kuru üzerinden alış-veriş yapıyor.

ÖNGÖRÜLEN DOLAR KURU

Ekonomi yönetimi döviz kurunda ki bu artışların önüne geçebilecek elle tutulur bir strateji henüz ortaya koyamadı. 2021 yılı için dolar kuru için tahmin yapan ekonomi yönetimi, daha yeni yıl gelmeden tahminlerinin üzerinde bir dolar kuru ile karşılaştı. Aynı ekonomi yönetimi 2020 yılı için doların 6 lira 91 kuruş olacağını öngörmüştü ama dolar şimdiden 2023 yılı öngörülerinin bile üzerine çıkarak 8,20 TL’yi gördü.

DEVLET KURUMLARI LİYAKATSİZLİK VE ÖNGÖRÜSÜZLÜKLE MALUL EDİLDİ

Konu hakkında açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak ‘’ Bu tek adam vesayet rejiminde, devlet kurumları liyakatsizlik ve öngörüsüzlükle malul edildi. Daha birkaç gün önce getirdikleri OVP de, ortalama dolar kurunun 2020 yılında 6 lira 91 kuruş olması öngörülmüştü. Yine bu kura dayanarak milli gelirimizin de bu yılsonunda 702 milyar dolar olacağı tahmin edilmişti. Bugün, Dolar 8 lirayı aştı. Euro ise 10 liraya koşuyor. OVP’ye göre dolar kuru 2023’te 8 lira 2 kuruş olacaktı. Bugün dolar kuru 8 lira 5 kuruşun üzerinde’’ dedi.

 

Exit mobile version