Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

Bakanlık ihtiyaç sahibi aileler için duyurdu: 1611 TL verilecek!

AK PArti Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 1611 TL verileceğini açıkladı. Daha önceden bu tutarın 1.259 TL olduğunu hatırlatan Taşkın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarfından bu tutarın 1611 liraya yükseltildiğini belirtti.

AKP’li Taşkın, her ay hesaplara yatırılacak olan bu 1611 liranın ”bu destekle ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar” dedi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AKP’li vekil şu bilgilendirmelerde bulundu;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ödenen sosyal ve ekonomik destek miktarı memur maaşlarına yapılan düzenleme doğrultusunda bu ay 1.259 TL’den 1.611 TL’ye yükseltildi.

Ocak ayından itibaren ailelerin hesabına toplam 234 milyon 666 bin Türk lirası yatacak. Aile odaklı bir sosyal hizmet modeli olan sosyal ve ekonomik destekle çocukların ekonomik nedenlerle ailesinden uzakta büyümelerinin önüne geçilerek onların kendi aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri önemseniyor. Bu destekle ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir