Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GündemSON DAKİKA

Hekimlere vaat edilen 2.500 ile 5.000 arasındaki iyileştirme geri çekildi!

ERHAN USTA (Samsun Miletvekili) – 1 Aralık 2021 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen teklifle, uzman doktor, pratisyen hekim ve diş hekimlerinin maaşlarında 2.500 ile 5.000 arasında bir iyileştirme yapılmıştı fakat daha sonradan ortaya çıkan birtakım sıkıntılar nedeniyle bu karar geri çekildi ve bugüne kadar bir iyileştirme yapılamadı.

Tabii, sağlık sektörünün bir bütün olduğundan sağlık çalışanlarının kendi içerisinde ayrımcılık yapmadan bir düzenleme ihtiyacı devam ediyor. Aralık ayında uzman ve pratisyen hekimlere yapılması planlanan iyileştirme ve zamların hemşireler, sağlık memurları, ambulans ve acil bakım teknikerleri, acil tıp teknisyenleri, veteriner hekimler, fizyoterapistler ve radyoterapistler, ortopedi ve tıbbi laboratuvar teknikerleri gibi çeşitli sağlık çalışanlarına da yapılması şarttır; sağlık sektörü bir bütün olarak düşünülmelidir.

Bununla birlikte, görevi başında vefat eden sağlık çalışanlarımızın ailelerine ölüm aylığı bağlanabilmesi, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddette cezaların arttırılması, pandemiyle mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması ve 3600 ek göstergenin verilmesi gibi sağlık çalışanlarının hak ve talepleri de yapılacak çalışmayla bir an önce karşılanmalıdır, Hükûmetten beklentimiz budur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir