Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelSON DAKİKA

Komiser yardımcılığı sınavı ile ilgili şaibe iddiaları meclis gündemine getirildi

MEHMET METANET ÇULHAOĞLU (Adana Milletvekili) – Polislerimizin unvan ve yükselme sınavında başarılı olmalarına rağmen mülakatta uğradıkları haksızlık üzerine söz aldım. Konuyla ilgili çok sayıda mektup ve mail aldım. Sizlere buradan erkek bir polis memurumuzun eşinin sitem dolu mektubunu noktasına, virgülüne dokunmadan okumak istiyorum. Bakın, ne diyor:

“Sayın Vekilim, ben bir polis memuru eşiyim. Eylül 2021’de Polis Akademisi, Komiser Yardımcılığı Yükselme Sınavı açtı. Bu sınavda alınacak personel sayısı da 925 erkek, 75 bayan, 1.000 kişi olarak açıklandı. Sınava 32 binden fazla komiser yardımcısı adayı polis memuru katıldı. Bu kadar büyük katılımın olduğu sınavı eşimle birlikte 70 barajını aşabilen yalnızca 920 aday kazandı. Sonrasında Polis Amirliği Eğitim Merkezi yazılı sınavı kazananlara 18 Kasım 2021 tarihinde fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacağını açıkladı. Mülakat aşamasında sorulan sorulara doğru cevap verilmesine rağmen mülakatta eşim dâhil 350 adaya 70 puan ve altı verildi ve başarısız sayıldılar. Düşünün 32 bin kişi arasından ilk 900’e giren, her gün insanüstü büyük bir gayretle çalışıp yazılıda başarılı olmuş bu adayların mülakatta başarısız olması akla, vicdana sığıyor mu Allah aşkına! Kusura bakmayın, benim aklım ve vicdanım almıyor, mülakata giren sayın büyüklerimizin vicdanına nasıl sığdı çok merak ediyorum doğrusu.

Benim eşim bir yıldır bu sınava çalışıp hayaller kuruyor. 2 çocuğumuz var, bu sürede bizimle ilgilenmedi bile. Sınav sürecinde bana hep şöyle dedi: ‘Az sabret canım, şu sınavı kazanayım, size borcumu ödeyeceğim, çok ihmal ettim sizi.’ Ama maalesef alınacak kontenjanın altında kazanan olmasına rağmen başarısız sayılmasını o da ben de hazmedemiyoruz. Sonuçlar açıklanalı beri ruh gibi geziyor, bizimle yine ilgilenemiyor çünkü kafası bu yapılan haksızlıklarda kaldı. Sizden ricam, bu haksızlıkların önüne geçilmesini dillendirin, konuşun; bu adamlar aktif çalışan polisler eğer sınavın bir önemi yoksa hiç yapılmasın, istediklerini alsınlar amirliğe. O zaman en azından eşim ve onun gibiler kazanmak için kendilerini yıpratmazlar, bizleri de mağdur etmezler. Okuduysanız teşekkür ederim.” diye mektubu bitiriyor. Evet, kardeşim, mektubunuzu hem okudum hem de 84 milyonu temsil eden milletvekillerinin huzurunda, Meclis Televizyonunda ve TRT 3’ün ortak canlı yayınında dile getirdim. Hür ve özgür iradenle içinden geldiği gibi duygu ve düşüncelerini aktaran mektubunu paylaşmayı borç bildim.

Bilmeni isterim ki Emniyet Genel Müdürlüğünün amir sınavlarıyla ilgili olarak üyesi olduğum İçişleri Komisyonu toplantılarında sınava giren tüm polis memurlarımızın mülakat sınavlarında mutlaka video kaydı bulunsun, yapılan itirazlar bu video kayıtlarına göre değerlendirilsin, kimseye haksızlık yapılmasın diye birçok kez söyledim ve Danıştay kararı olmasına rağmen maalesef iktidar milletvekillerinin sayısal çoğunluğuyla tekliflerimizden hiçbiri kabul edilmedi. Fakat biz İYİ Parti olarak sizlerin hak ve hukuk mücadelenizde hep yanınızda olacağız. Sizlerin de destekleriyle mağdur edilerek hayalleri ellerinden alınan binlerce kardeşimizin sesi, umudu, ışığı, güneşi olmaya devam edeceğiz.

Değerli kardeşim, artık haksızlıkların ve milletimizin içinde bulunduğu tüm sıkıntıları çözmek için yola çıkmış, milletimizin sesi, nefesi olmaya söz vermiş Meral Akşener ve İYİ Parti var. Hiç merak etmeyin, ilk seçimlerle birlikte iktidar olacak, yapılan bütün haksızlıklara, milletimizin yaşadığı tüm olumsuzluklara en kısa sürede son vereceğiz.

İçişleri Bakanına ve sınava giren yetkililere sesleniyorum. Geçtiğimiz yıl polislerimiz arasındaki intihar vakalarının oldukça arttığını bu kürsüden defalarca belirttik. Üstüne bir de komiser yardımcılığına yükselme sınavında türlü fedakârlıklar gösterip başarılı olan ama mülakatta Ama mülakatta elediğiniz, gece gündüz demeden canı, kanı pahasına vefakârca çalışan polis kardeşlerimizin ruh sağlıklarını bozmaya ne hakkınız var? Bunların vebali sizin üstünüzdedir.

Bu vesileyle Emniyet teşkilatımızın bütün kahramanlarına bir kez daha selamlarımı sunuyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

Yıldırım Kaya (Ankara Milletvekili) -Polis Amirleri Eğitimi Merkezi komiser yardımcılığı sınavında usulsüzlükler yapıldığına ilişkin çok sayıda şikâyet aldık. İlanda bin kişinin alınacağı duyurulmuş, sınava 32 bin kişi katılmış, ancak yazılı sınavı 920 kişinin kazandığı açıklanmış. Mülakat ve fiziki yeterlilik sınavını 880 kişi geçmesine rağmen, sınavı kazanan kişi sayısı 500 olarak açıklanmış. 300 aday nedeni belirsiz bir şekilde elenmiştir. Polis Akademisi Başkanlığının duyurusunda, komiser yardımcılığı sınavında bin kişinin alınacağı açıklanmış olmasına rağmen, 500 kişi alınmasının nedeni nedir, yapılan mülakat ve fiziki yeterlilik sınavını geçmesine rağmen, sayıları 300 olan personel hangi gerekçelerle elenmiştir?

 

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir