Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Vaka sayıları resmen patladı! Bugün vaka sayıları korkunç rakamlara ulaştı

Sağlık Bakanlığı 11 Ocak 2021 vaka tablosu verilerini açıkladı. Vakalarda resmen patlama görüldü. Öyle ki bugün vaka sayıları 70 bini geçti ve korkunç rakamlara ulaştı. Vaka sayılarının bu denli artmasına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantının yaşlı ve kronik hastalarda daha fazla ölüme yol açabileceğine dair telkinlerde bulundu.

Güncel verilere göre, 74 bin 266 yeni vaka tespit edilirken 137 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, son 24 saatte, 39 bin 226 kişi sağlığına kavuştu.

REKOR KIRILDI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, şimdiye kadar tespit edilen en yüksek günlük vaka sayısına ulaşılmış oldu. Vaka sayısı en son 6 Ocak 2022’de 68 bin 413 seviyesini görerek rekor kırmıştı.

BAKAN KOCA: ARTIŞ, VEFAT SAYILARINA YANSIMIŞ DEĞİL

Güncel verileri sosyal medya hesabından değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayılarında belirgin bir artış var. Bu artış, vefat sayılarına yansımış değil. Fakat Omicron kaynaklı vakalar ağırlık kazandıkça, risk grubundakiler için tehlike kaynağı Omicron olacak ve yaşlılarla kronik hastalarda ölüme de yol açabilecek. Durum bizi yanıltmasın” ifadelerini kullandı.

Vaka sayılarında belirgin bir artış var. Bu artış, vefat sayılarına yansımış değil. Fakat Omicron kaynaklı vakalar ağırlık kazandıkça, risk grubundakiler için tehlike kaynağı Omicron olacak ve yaşlılarla kronik hastalarda ölüme de yol açabilecek. DURUM BİZİ YANILTMASIN.