Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelSON DAKİKA

Elektrik kesintileri baş gösterdi! Bakana çağrı yapıldı

Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşanan elektrik kesintileri için Milletvekilleri devreye girdi. Her milletvekili kendi seçim bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini ilgili bakana meclisten seslendi. Bugünde Necati Tığlı Giresun’da sık sık yaşanan elektrik kesinleri ile ilgili bakana seslendi.

Giresun Milletvekili Tığlı, Tirebolu ve Güce ilçelerine bağlı köylerde yaşanan elektrik kesintilerine tepki göstererek şu açıklamalarda bulundu;

Seçim bölgem Giresun’da, Tirebolu ve Güce ilçelerine bağlı köylerde elektrik kesintileri hızla artmıştır. 1980’li, 1990’lı yıllarda 30, 40 hanelik köylere çekilen elektrik hatları, yapılan trafolar köylerdeki artan hanelere bakıldığında yetersiz kalmaktadır. Elektrik hatları ve trafoların gücü evlerin çektiği akımı karşılayamıyor, köylerin ihtiyacını karşılayamıyor, kayıp kaçak bedelleri her geçen gün artıyor. Konuyla ilgili, Bakana defalarca önerge verdim, aldığım tek cevap, Bakanlığın şirketlerden soruma cevap vermelerini bekledikleri yönündeydi. Yani ben, Bakanlığa soru soruyorum, Bakanlık da benim sorularımı cevaplasınlar diye dağıtım şirketlerine gönderdiğini söylüyor.

Böyle Bakanlık olmaz, böyle hizmet olmaz, böyle adalet olmaz. Giresun ilçelerinin köylerinin elektrik sorunlarını çözmek Bakanlığın görevidir. O zaman ben de Bakanlığı göreve davet ediyorum ve yaşanan sorunların çözülmesini hemşehrilerim adına talep ediyorum.