Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelSON DAKİKA

Afşin-Elbistan Termik Santrali zehir saçmaya devam ediyor

MEHMET ALİ ÇELEBİ (İzmir Milletvekili) -Otuz iki yıl olan işletme ömrünü tamamlamış Afşin-Elbistan Termik Santrali zehir saçıyor.

İki santral tam kapasite çalışınca yılda 38 milyon ton en kalitesiz kömür kullanılıyor, 15 milyon ton kül, cüruf, kimyasal atık çıkıyor, filtreler eksik, hava solunamayacak durumda, kanser vakaları fazla, erken ölüm sayısı 30 bin, verim düşük, toprak 6 derece ısınmış durumda, meşhur Alişar üzüm bağları yok oldu, hayvanlar doğum yapamıyor, su krizi var ama su israfı büyük.

Kömür çıkarmak için 100 milyon ton su kullanılıyor, türbin soğutulması için 100 milyon ton su Ceyhan Nehri’nden çekiliyor. Memleket Partisi olarak külünü vatandaş, parasını yandaşlar yemesin diyoruz, artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeliyiz diyoruz.

SÜLEYMAN BÜLBÜL (Aydın Milletvekili) – Büyük Menderes Ovası, Nazilli, Söke Ovasıyla; inciri, kestanesi, zeytini, çileği, pamuğuyla Aydın bir tarım kenti. Evliya Çelebi’nin “Dağlarından yağ, ovalarından bal akar.” dediği güzel Aydın’ımızın, efeler diyarı Aydın’ımızın, bugün, AKP iktidarının doğaya, çevreye ve tarıma düşman politikaları nedeniyle, denetlenmeyen JES ve maden işletmeleriyle havası, suyu ve toprağı kirletiliyor. Şimdi ise sıra -Bergama’da, Kaz Dağları’nda toprağı bitirdiğiniz gibi- siyanürle altın aramasına mı geldi?

MTA’nın “maden tespit çalışması” adı altında, Germencik ilçemizin Dağyeni köyünde su kaynaklarının, kaliteli incir ve zeytin bahçelerinin yanında çevre katliamı mı yapacaksınız? Dağyeni köyünün kadınları, gençleri, erkekleri siyanürle altına, ranta “hayır” diyorlar “Hemen çalışmayı durdurun.” diyorlar “İncirimizi, zeytinimizi, toprağımızı, suyumuzu koruyacağız.” diyorlar. Çekin artık güzel Aydın’dan kirli ellerinizi. Neden çevreye, doğaya, toprağa, insana bu kadar düşmansınız?