Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GündemSON DAKİKA

Yüzbinlerce vatandaşın banka hesabına e-haciz gönderildi!

Bugün itibari ile (10 Ocak 2022) vergi borcu, trafik cezası borcu olan yüzbinlerce vatandaşın bankalardaki hesaplarına e-haciz gönderildi ve paralara bloke konuldu.

7 Ocak 2022 tarihinden itibaren PTT dahil tüm banka hesaplarına e-haciz gönderen Maliye, alacağı para kadar tüm hesaplara bloke koyulması için e-haciz talimatı gönderildi ve 10 Ocak 2022 tarihi itibari ile yüz binlerce vatandaşın hesaplarına bloke konuldu.

Birçok vatandaş, borcuna ilişkin daha önce ödeme emri talimatı almadığını belirterek, bir anda hesabına bloke konulmasına tepki gösterdi. Gelen borçlara bakıldığında ana paranın üzerine işletilen faizlerin yüzde 300’den fazla olduğu görüldü. Peki, gelen e-haciz nasıl kaldırabilirim diye soracak olursanız hemen kısaca anlatalım;

Eğer bankadaki hesabınıza bloke konuşmuş ise buna yapacak hiç bir şey yok. Ama borcunuz varsa hemen en yakın vergi dairesine gidebilir ve borcunuzun en az yüzde 30’unu peşin vermek suretiyle ger kalan borcunuzu taksitlendirebilirsiniz. Lakin yapılan taksitlere faiz uygulaması yapılıyor. Yani borcunuzu ne kadar çok takside bölerseniz o kadar fazla faiz ödemek zorunda kalacaksınız.