Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

Venezuela, Sudan ve Suriye’den sonra Türkiye geliyor

Enflasyon oranlarında Dünya sıralamasında Türkiye ilk 4’e girmeyi başardı. Venezuela, Sudan ve Suriye’den sonra en yüksek enflasyonun Türkiye’de olduğunu belirten Dursun Ataş (Kayseri Milletvekili), ekonomiksel rakamlar vererek AKP’nin hiç mi suçu yok dedi. Ataş, şu açıklamalarda bulundu;

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında enflasyon yüzde 29,7 seviyesindeydi, aradan geçen yirmi yılın sonunda TÜİK’e göre bile enflasyon yüzde 36,08 seviyelerine yükselmiştir. ENAGrubun yaptığı araştırmalara göre ise gerçek enflasyon yüzde 82,81’dir. Yani ülkeyi her fırsatta kötüledikleri 2002 yılının dahi çok gerisine götürmüşlerdir. AKP, ülkemiz ve milletimizin yirmi yılını çalmıştır.

AKP’nin resmî sitesine girdiğiniz de “2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz.” yazmaktadır, bunu Cumhurbaşkanı da defalarca kez tekrarlamıştır. Ancak, gelinen noktaya baktığımızda, bırakın ilk 10 ekonomiyi ilk 20’nin bile dışında kaldık. Ama haklarını yemeyelim, ilk 10’a girmeyi başardıkları konular da var. Mesela, enflasyon. (İYİ Parti sıralarından alkışlar) TÜİK’in gerçek dışı resmî rakamları bile dikkate alındığında, Türkiye, enflasyonun en yüksek olduğu 8’inci ülke, ENA Grubun gerçek rakamları dikkate alındığında ise 5’inci ülkedir.

Dünyanın en büyük mali krizini yaşayan Venezüella’nın, geçtiğimiz aylarda darbe olan Sudan’ın, iç savaş yaşayan Suriye’nin enflasyonunun hemen arkasından Türkiye gelmektedir. Bu başarısızlığın faturası ise şimdi marketlere, manavlara, kasaba, akaryakıt istasyonlarına kesiliyor. Yani yılın ilk günü bile elektriğe yüzde 152’lere varan zammı manav mı yaptı? Doğal gaza yüzde 25 zammı kasap mı yaptı? Akaryakıta gelen zamları istasyonlar mı yaptı? Herkes suçlu ilan ediliyor ama AKP sütten çıkmış ak kaşık. Yahu, yirmi yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP’nin hiç mi suçu yok?

Değerli milletvekilleri, Nasrettin Hoca’nın meşhur fıkrasını bilirsiniz. Şimdi, soruyorum: Ülkeyi krize sürükleyen, enflasyon yüzünden vatandaşı açlığa mahkûm eden, döviz kurlarını saçma teorilerle yirmi yılda 12 katına çıkaran, kamunun fabrikalarını, limanlarını, şirketlerini yok pahasına satan, üretimi bitiren AKP’ni hiç mi suçu yoktur diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum