Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

Pazar ürünlerine, elektriğe, doğal gaza, akaryakıta ve tekel ürünlerine zam üstüne zam geldi

ENSAR AYTEKİN (Balıkesir Miletvekili) -Türkiye tarihinin en ağır ekonomik sorunlarını yaşıyor. Ekonomi biliminde karşılığı olmayan “Faiz sebep, enflasyon sonuç.” tezini iktidar sıralarındaki arkadaşların da bilmesine rağmen tek adam söz dinlemiyor. Geçtiğimiz gün açıklanan enflasyon oranları göstermiştir ki bu tez çökmüştür. Faiz düştü ama enflasyon fırladı, fırladı da ne oldu? Ekmeğe zam, pazar ürünlerine zam, bebek bezine, mamasına, elektriğe, doğal gaza, akaryakıta, tekel ürünlerine, zam üstüne zam geldi, bir zam da köprü geçişlerine geldi.

Devlet vatandaşına tuzak kurmaz. Köprüden geçişe zam yapılacağı haberi ilan edilince köprü görevlileri vatandaş daha pahalı geçsin diye gece yarısında köprü geçişlerini engellediler. Yani seyahat etme özgürlüğünü engellediler, bu bir suçtur ve utanmadan bu suçu işlediler.

Vatandaşa pahalı ürün satan marketlere belediye ekipleri fahiş fiyat denetimine çıktı. Peki, gerçek fahiş fiyat uygulayanlara ne olacak? Elektriğe kademeli zam yapanlara da denetçi gidecek mi? Doğal gaz bulundu diye sevinirken doğal gaza zam üstüne zam yapanlara denetçi gidecek mi? Memura enflasyon farkını “zam” diye müjdeleyip, emekliyi zam dışı bırakıp, kendi maaşını 100 bin TL’ye çıkartan majesteye denetçi gidecek mi?

Şu sol tarafımda oturanlar bu halka hesap verecekler. Bunların döneminde bebek mamasına kilit vuruldu, yarım simit satılmaya başlandı, yarım simit; yüz binlerce genç işsiz kaldı, genç işsizlere “nankör” dendi; şimdi de zam üstüne zam yaparak halk yine mağdur ediliyor.

Daha evvel söylemiştim, bu ülkede 2 tane TBB vardır; biri Türkiye Barolar Birliği, bir diğeri de Türkiye Bankalar Birliği. Bu 2 kurumun birbiriyle alakası ne ise Adalet ve Kalkınma Partisinin de adalet ve kalkınmayla alakası o kadardır.