Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

Üretim maliyeti 1 TL olan pancara 42 kuruş alım fiyatı verildi

Tarımın bitme noktasına geldiğini belirten CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, maliyeti 1 TL olan pancara devletin 42 kuruş alım fiyatı verdiğini belirtti. Bu fiyatlardan pancar üreticisinin pancar ekme şansının kalmadığını belirten Karasu, bazı öğrenci yurtlarında 6 aydır internetin olmadığını hatırlattı. Çiftçilerin sorunlarına da değinen CHP’li Ulaş Karasu şu bilgilendirmelerde bulundu;

Tarımda tablo daha da kötü, bir de ona bakalım. Bu yıl pancar alımını 42 kuruştan yaptınız, şu an maliyet 1 TL. Pancar üreticisinin pancar ekme şansı yok artık. Zaten ödemeleri şubat veya mart ayında yapıyorsunuz, acilen pancar üreticisine fiyat farkı ödemeniz gerekiyor. Buğday üreticisinin hâli zaten perişan; desteklemeler zamanında ödenmiyor, mazot ve gübre fiyatları uçuşa geçmiş durumda. Gemerek, Şarkışla, Kangal, Ulaş, Yıldızeli’ne gidin, pancar üreticisinin, buğday üreticisinin derdini dinleyin.

Gemerek Kartalkaya Barajı ne zaman bitecek? Bu gelen ödeneklerle bitmesi mümkün gözükmüyor. Kangal Akçakale-Bektaş Göleti, Polat Deresi-Karacaören Göleti; projeleri hazırlandı, ödenek olmadığı için bir türlü ihalesi yapılamıyor. Yıllardır Yıldız Irmağı’ndan su alan Yeniyapan, İğdecik, Söğütpınar, Töngel, Mumcuçiftliği köylerindeki çiftçilerimize yıllardır tarlasını suladığı ırmaktan su verilmiyor, “Su alamazsınız.” deniliyor. Hem “Tarımı destekliyoruz.” diyorsunuz hem de çiftçinin kapısının önünden geçen suya bile set çekiyorsunuz.

Köylerde, ilçelerde internet altyapısı, şebeke altyapısı çökmüş durumda. Kangal Öğrenci Yurdu’nda, KYK’de altı aydır internet yok; bu TÜRK TELEKOM ne iş yapar? Gittiniz özelleştirdiniz; ne zaman arasak ödenek yok, para yok. Bakın, Yıldızeli Yuvalıçayır köyünde 5 tane direk kırılmış, TÜRK TELEKOM gidip 5 direği dahi yapamıyor. “Aya sert iniş yapacağız.” diyenler direk tamirinden âciz durumdalar ne yazık ki.

Nasıl ülkede milyonlarca insan açken siz saray yapıyorsanız, Sivas’ta da yüzlerce köyün yolu yok, suyu yok, telefonu yok, interneti yokken sizler gidip park yapıyorsunuz; adına da “eser siyaseti” diyorsunuz. Genel Başkanınız çıkıp sürekli bizim belediyelerimize laf atıyor. Yirmi yıldır yönettiğiniz Sivas’ta vatandaşı içme suyuna muhtaç hâle getirdiniz. Sivas’ta su yok, barajlar kurudu. Hafik Pusat Barajı’ndan su taşınacak, bu kez orada mağduriyet başlayacak. Çiftçinin tarlasını sulaması için yapılan barajdan Sivas’a su taşıyıp sorunların çözüleceğini düşünüyorsunuz. Sivas’ı bu kadar dışlamanızın nedeni hemşehrilerimizin sizi biraz şımartması ama siz Sivas’ı, Sivaslıların desteğine rağmen aldınız, Süper Lig’den amatör lige düşürdünüz, Sivas’ı, Sivaslıları yüzüstü bıraktınız.Hiç merak etmeyin, ilk seçimlerde Sivaslılardan yiyeceğiniz seçim tokadı da Ankara’dan, saraydan yankılanacak.