Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Kredi kartı ile alışveriş yapanlar dikkat! Hemen ekstralarınızı inceleyin

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, kredi kartı ile döviz bazında alışveriş yapanları uyardı. Kredi kartı sözleşmesine aykırı şekilde daha yüksek kur uygulanabildiğini belirten Deniz, bu yönde çok şikayet aldıklarını belirtti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Deniz, kredi kartı ile alışveriş yapanların hesap ekstralarını incelemeleri gerektiğini belirtti.

Deniz, kurlarda ani ve keskin yükselişlerin yaşandığı dönemde, kredi kartı ile yabancı para cinsinden işlem yapan tüketicilerin, kredi kartını aldıkları kuruluş ile aralarında yapılmış sözleşmede yer alması zorunlu olan “yabancı para cinsinden yapılan işlemlerde bankaca uygulanacak kurun belirlenme esaslarına” ilişkin düzenlemeyi incelemelerini önerdi.

SÖZLEŞMEYE AYKIRILIK VARSA NE YAPILMALI?

Banka ile yapılan sözleşmeye aykırı olarak yabancı para cinsiden yapılan işleme farklı bir kurun uygulanması durumunda haklarını aramaları için şu önerilerde bulundu:

* Öncelikle kart çıkaran kuruluşa, son ödeme tarihinden itibaren on gün içinde itiraz etmeli. Bu itiraz üzerine en geç yirmi gün içinde kart çıkaran kuruluşun gerekçeli olarak cevap vermesi gerekiyor.

* Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun internet sitesi üzerinden şikâyet edilmeli.

* Sonuç olarak mağduriyete neden olan bir işlem var ise, Tüketici Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemelerine başvuru yapmalı.