Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sağlık

İrritabl bağırsak sendromu hakkında beslenme uzmanının tavsiyesi

Mide rahatsızlıkları ve irritabl bağırsak birçok şekilde olabilir. Bazılarının midesi yavaş, bazıları ise sık sık tuvalete gider. Bazıları çok acı çekiyor, bazıları ise tüm gün hamile görünmenize neden olan şişkinlik yaşıyor. Bu nedenle, hem internette hem de arkadaşlarınızdan ve ailenizden gelen tavsiyeler ormanında yolunuzu bulmak ekstra zor olabilir. Neyse ki, başlamak için iyi belgelenmiş bazı değişiklikler var.

Mari Eskerud bir klinik beslenme uzmanıdır ve IBS, irritabl bağırsak sendromu olan hastalarla çalışmış ve hastanelerde düşük FODMAP’de denetlenmiştir. Ayrıca, IBS’de diyet ve başa çıkma rehberi olan “Sağlıklı ve sağlıklı, hassas bir mideyle” kitabını yayınladı ve bilimsel beslenme bilgisi hakkında basit bir şekilde açıklanan “Yiyecek mitleri” podcast’ini yürütüyor. Günlük hayatı geri almak ve irritabl bağırsak sendromuyla daha iyi yaşamak için neler yapılabileceği konusunda somut tavsiyeler vermesi için ona meydan okuduk.

Diyet ve yaşam tarzı

Hayatımızı nasıl yaşadığımız, sağlığımız için ve hatta mide ve bağırsaklar için büyük önem taşımaktadır! İrritabl bir bağırsağınız varsa, hem yemek hem de fiziksel aktivite ve uyku için iyi rutinlere sahip olmak genellikle daha da önemlidir. Stres yönetimi ile çalışmak da bazıları için çok faydalıdır. İşte başlamanız için bazı harika ipuçları:

Ana öğünleri hem karbonhidrat, hem protein, hem de biraz yağ ve meyve veya sebze ile tabak modeline göre bir araya getirmeye çalışın.

Bazı gıdalar genellikle hassas bir bağırsakta reaksiyonlara neden olur. Karbondioksite, kafeine, damlalardaki şeker alkollerine, güçlü yiyeceklere ve alkole tepki verip vermediğinize dikkat edin.

Kabızlığınız varsa daha fazla lif yiyin veya takviye alın.

Soğan, sarımsak, lahana, fasulye, mercimek ve bezelye, elma ve armut, çok sayıda çiğ sebze ve buğday ürünleri gibi gaz oluşturan gıdaların ve bazıları için laktozun farkında olun.

Düşük FODMAP diyeti diğer değişikliklerden sonra denenebilir ancak sağlık profesyonellerinin rehberliğinde gerçekleştirilmelidir.

İrritabl bağırsak sendromu için probiyotikler

Daha önce, Norveç’te piyasada özellikle irritabl bağırsak sendromuna karşı yardımcı olan hiçbir probiyotik yoktu. Birçok insan probiyotiklerin tek tip ürün olduğunu düşünür ve eğer bir çeşit denediyseniz, size yardımcı olup olmayacağını bilirsiniz. Ama aslında, farklı probiyotik türleri farklı bakteri suşları içerir ve bu nedenle bizim üzerimizde tamamen farklı bir etkiye sahiptir. Bir probiyotik kombinasyonunun tek bir türden daha iyi olduğu da söylenemez. İrritabl bağırsak sendromunuz varsa, tam olarak sahip olduğunuz rahatsızlıklara karşı belgelenmiş etkisi olan bir probiyotik denemeniz önemlidir.

Alflorex iyi belgelenmiş bir probiyotiktir

Alflorex, Bifidobacterium longum 35624 bakteri suşu içerir. Bu bakteri, irritabl bağırsak sendromu olan kişilerde yapılan çalışmalarda araştırılmıştır. Çalışmalar, şişkinlik, karın ağrısı/rahatsızlığı ve rahatsız edici bağırsak gazı gibi irritabl bağırsak sendromunun tipik bozukluklarına karşı etkili olduğunu göstermektedir. Bu nedenle özellikle irritabl bağırsak sendromu olan kişiler için uygundur. Alflorex midedeki asidik ortamda hayatta kalır ve çalışmasına izin verilen bağırsağa kadar ulaşır.

Alflorex Benim İçin Uygun mu?

Hâlâ irritabl barsak sendromu ve bazı insanların neden bu hastalığa yakalandığıyla ilgili pek çok belirsizlik var. Araştırmalar, birinin mideyle mücadele etmesinin çeşitli nedenleri olabileceğini düşündürmektedir. Bu nedenle, herkes probiyotiklerden daha iyi olmaz. Ama sizin için geçerliyse, ancak denedikten sonra anlarsınız. Ürünü 4-8 hafta boyunca denerseniz, Alflorex’ten yararlananlardan olup olmadığınızı kolayca test edebilirsiniz. Alflorex’teki bakteri suşu iyi belgelenmiştir ve güvenlik piyasada uzun yıllardır izlenmektedir, bu nedenle denemek güvenlidir. Ancak, mide rahatsızlıklarınız yakın zamanda ortaya çıktıysa, her zaman bir doktora danışmanız gerektiğini unutmayın.