Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelKamu HaberleriSON DAKİKA

Tüm araç sahiplerini ilgilendiren değişiklik bugün yürürlüğe girdi!

Tüm araç sahiplerini ilgilendiren değişiklik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karara göre zorunlu trafik sigortasının genel şartlarında değişiklik yapıldı. Karara göre araç hasarlarının onarımında öncelikle orijinal parça kullanımı şartı getirildi. Bunun mümkün olmadığı ya da hak sahibinin onayının alınması halinde hasar gören parça, eşdeğer bir parça ile değiştirilebilecek.

Yapılan düzenlemeyle araçların onarımında zarar görenlerle sigortacıların arasındaki en önemli uyuşmazlık noktasının giderilmesi amaçlanıyor.

İSKONTO ORANI DEĞİŞTİ

İlgili karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) açıklamasıyla duyuruldu. Açıklamada, trafik kazalarında iskonto oranının yüzde 1.80’den yüzde 1.65’e indirildiği belirtildi.

İskonto oranı, trafik kazaları sonucunda bedeni olarak zarar gören kişilere ve hak sahiplerine ödenecek tazminatın en önemli belirleyici unsurlarından biri olarak niteleniyor.