Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelSON DAKİKA

İstanbul’a uçak bileti alanlar dikkat! Meteoroloji ve THY’ndan fırtına uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul için fırtına uyarısı yaptı, Türk Hava Yolları (THY) ise beklenen fırtınadan dolayı İstanbul uçuşları ile son dakika bir açıklamada bulundu. İstanbul’a uçak bilet alanlar için THY’ndan sarı kod uyarısı geldi. Bir uyarıda Ege Bölgesi için yapıldı. İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yarın için yapılan uyarıda, “Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (40-50 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Meteoroloji Marmara Bölgesi için de ayrı bir uyarıda bulundu. Bu uyarıda ise, “Rüzgarın yarın Marmara Bölgesi’nde, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” bilgisi yer aldı.

THY’DEN RÜZGAR AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından “Meteoroloji verilerine göre sert rüzgâr bu gece itibarıyla İstanbul’a geri dönüyor. Türk Hava Yolları olarak misafirlerimizin seyahat güvenliği için tüm tedbirleri alıyoruz. Seyahatiniz öncesinde uçuşunuzun durumunu çağrı merkezimiz veya web sitemiz aracılığıyla öğrenebilirsiniz” paylaşımı yaptı.

BİR UYARI DA EGE BÖLGESİ İÇİN YAPILDI

Fırtınanın geçen günlerde hayatı olumsuz etkilediği Kıyı Ege’de şimdi de sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün gece saatlerinde başlayacak sağanağın yarın sabah saatlerinde etkisini artırıp, ertesi gün akşam saatlerine kadar aralıklara kadar süreceği belirtildi.

İzmir genelinde kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2), batı ve güneybatı kıyı ilçeleri Çeşme, Karaburun, Urla, Balçova, Güzelbahçe, Narlıdere, Karabağlar, Menderes, Seferihisar ve Selçuk’ta ise çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli yağmur (76-100 kg/m2) beklendiği bildirildi.

Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

AFAD: AŞIRI YAĞIŞ BEKLENİYOR

AFAD ise sağanak yağışa karşı uyarılarda bulundu. AFAD’ın açıklamasında şöyle denildi:

* Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, cuma sabah saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri ile Çanakkale’nin güney ilçelerinde kuvvetli; İzmir’in güneybatı kıyı ilçeleri ile Aydın’ın kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli; Balıkesir’in Edremit ilçesinde şiddetli ve yer yer aşırı yağış bekleniyor.

* Sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun.

* Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, cuma öğle saatlerinden itibaren, Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı yağışlar bekleniyor.

* Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun.