Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelSON DAKİKA

Limanları Katarlılara veya 5’li yapıya babasının malı gibi vermeye hakkı yoktur!

TACETTİN BAYIR (İzmir) – Hiçbir siyasi erkin stratejik açıdan önem taşıyan, kamu malı olan limanları Katarlılara veya 5’li yapıya babasının malı gibi vermeye hakkı yoktur; onlar size dedelerinizden miras kalmadı, onlar halkın malıdır. Ayrıca, limanların ülke savunmasındaki önemini, ticaretin ana unsurlarından biri olduğu gerçeğini de hiç kimse unutmamalı. Buradan hareketle, limanların uyuşturucu trafiğine açılmasına da göz yummamızı bizden asla beklemeyin.

Şimdi, düşünebiliyor musunuz 2027’de süresi dolacak olan Hopa Limanı Katarlılara verilerek, 2028’e uzatılan Antalya Limanı, daha süresi devam eden yani süresi bitmemiş olan Çeşme, Mersin, İskenderun, Marmaris gibi limanlarımız birilerine peşkeş çekiliyor ve kırk dokuz yıllığına kullanım hakkı veriliyor. Liman özelleştirmeleri yapılırken bu firmalar bu limanları ihaleyle aldılar. Bu limanları alırlarken -çok doğal ki- kârını zararını, yatırım süresini, sözleşmenin de ne zaman biteceğini biliyorlardı. Peki, şimdi ne oldu da bitimine yıllar var iken ekstra bir süre veriyorsunuz bunlara? Neden?

Burada ülkemizin hangi çıkarı var? İhalesiz bir biçimde aynı firmalara eşitlikten yoksun olarak veriyorsunuz limanları, amacınız nedir? Yok, yatırım yapacaklarmış; yapsınlar, ellerinden tutan mı var? Yatırımlarına engel olan kimse yok, daha önlerinde dünya kadar da zaman var. Yoksa, acaba diyorum, ilk seçimlerde kaybedeceğinizi, destek aldığınız