Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

DAP gübre 14 bine, üre gübre 15 bine, mazot neredeyse 10 liraya kadar çıktı

BEKİR BAŞEVİRGEN (Manisa Milletvekili) – Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını ödemeleri için verilen bir aylık ek süre dün doldu, borcunu ödeyemeyen çiftçilere artık haciz işlemi uygulanacak.

Çiftçi, borcunun yüzde 30’unu Kasım 2021’de ödemek zorundaydı ancak peşinatı dahi ödeyemedi. Üstüne üstlük temel girdiler olan ilaç, gübre ve mazot her güne yeni zamlarla başladı. Gübre son bir ayda 6 kere zamlandı; DAP gübre 14 bine, üre gübre 15 bine, mazot neredeyse 10 liraya kadar çıktı.

Tarım Kredi Kooperatifi yüzde 70’lere varan faizle çiftçinin boğazını sıkmaya devam ediyor. “Faizi düşürdük.” diyorsunuz ama çiftçiden tefeci gibi faiz almaya devam ediyorsunuz. Tarım Bakanının “Kayırıyoruz.” dediği çiftçiler artık borçları yüzünden bir bir hapse atılıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu faizleri silecek, yapılandırmayı da çiftçinin ödeyebileceği şekilde yapacağız; çiftçi ve üretici bizim iktidarımızda rahat bir nefes alacak.