Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

Şekere, otogaza, elektriğe her geçen gün zam geliyor

MÜZEYYEN ŞEVKİN (Adana Milletvekili) -Bu cennet vatan ne yazık ki yurttaşlarımız için yaşanmaz hâline iktidarınız tarafından getirildi. Döviz kurları frenlenemiyor, enflasyon sürekli yükseliyor. İktidarın aklayıcısı TÜİK, AKP’nin işine gelecek şekilde rakamları manipüle ediyor. Devri iktidarınızda intihar vakaları 60 bine ulaştı arkadaşlar, 2021 yılının sadece ilk beş ayında 150 insan “Geçinemiyorum.” diye intihar etmiş durumda. 23 milyon icra dosyasıyla karşı karşıya ülke, 100 binin üzerinde çiftçi haciz ve borç batağıyla karşı karşıya. Şekere, otogaza, elektriğe her geçen gün zam geliyor. İnsanlarımız aç arkadaşlar, perişan hâlde, sefalete sürüklenmiş durumda. Gençlerimiz işsiz; geleceklerinden kaygılı. Bakın, sendikaların yaptığı araştırmaya göre bekar bir çalışanın açlık sınırı 4 bin lira, yoksulluk sınırı ise 10 bin liraya ulaşmış durumda.

Siz ne kadar asgari ücret veriyorsunuz arkadaşlar? Açlık sınırının altında, 2.825 beş lira. Bir de üstelik bundan vergi alıyorsunuz. Yani asgari ücretten vergi almak da neyin nesi? Bunu da halkın takdirine bırakıyorum. 1.500 lira emekli maaşı alanlar var arkadaşlar. Yani gerçekten varın siz hâlini düşünün. Allah’tan korkmuyor musunuz arkadaşlar? Bu insanlar nasıl geçinecek 1.500 lirayla? Biz çarşıda, pazarda karşılaştığımız emeklilerle konuştuğumuz zaman “Açız.” diyorlar “Açız.” Yani bu insanların feryadını duymuyor mu iktidar milletvekilleri? Taş mı yiyecek bu insanlar arkadaşlar? Gerçekten halktan bu kadar mı koptunuz?

Bakın, sadece ev kiraları geçen yıl yüzde 75 artmış. Hayat pahalılığı katlanılmaz hâle geldi. Elektrik, şeker, su, yağ, her şey. Hani övünüyordunuz ya kuyrukları önledik diye. Çok şükür yağ kuyrukları, benzin kuyrukları, insanlar artık evinde maalesef, tencere kaynatamaz hâle geldi.

Evet, kadınından erkeğine herkes borç batağı içerisinde, bebek mamalarını kilit altına aldınız. Motorin, benzin, LPG, her türlü zam nedeniyle insanlar geçinemez durumdalar. Ve çıkıp Sayın Diyanet İşleri Başkanı bir gün işsizlik, bir gün açlık, bir gün ekmek konusunda fetva vermezken evine ekmek götüremeyen insanlara “Karides yemeyin, midye yemeyin, zararlıdır.” diyor. Evet, “Bayat ekmekten nasıl yiyecek yapılır?” diye maalesef, gazetelerinizde evet, çok şükür, bir şey öğrettiniz vatandaşa, “Çöpten toplayarak nasıl yemek yapılır?” bunu gösterdiler. Bu görüntüler Yüreğir’den arkadaşlar, Adana’dan bu görüntüler; insanlar çöpten ekmek topluyor, yoksulluk bu boyutlarda. Siz maalesef, bu yoksulluğu engellemek değil, tamamen bu yoksulluktan beslenmek üzere iktidardasınız ama merak etmeyin, biz halkın sorunlarına talibiz.