Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kültür Sanat

Ekim ve Kasım ayı Trakya halkı için özel bir aydır!

ENEZ KAPLAN (Tekirdağ Milletvekili) -Trakya olarak düşman işgalinden kurtuluş sevincini yaşadığımız kasım ayının aynı zamanda Türk milleti için hüzün ayı olduğunu hatırlatmadan geçemeyeceğim. “Yurtta barış, dünyada barış.” felsefesiyle yola çıkıp silah arkadaşlarıyla hep birlikte, tüm imkânsızlıklara ve zorluklara rağmen Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yılında rahmet, minnet, şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Sadece Türk milleti için değil, tüm milletler için örnek alınacak bir şahsiyet, yol gösterici bir lider, büyük bir dehaydı. Ömrünü milletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına adamış; açtığı yolda, kurduğu ülküde, gösterdiği amaca hiç durmadan yürüyeceğimize ant içiyor, ruhlarının şad olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Kurtuluş Savaşı sonunda halkın kendisini yönettiği, demokratik hak ve hürriyetleri içine alan, eşitlik temeline dayanan sosyal, hukuk devletini ifade eden yönetim biçimi olan cumhuriyet ekim ayında ilan edildi. 29 Ekim’de tüm dünyaya bağımsızlığımızı duyurduğumuz Cumhuriyet Bayramı’mızı 98’inci yılında hep birlikte büyük bir coşkuyla kutladık. Hepimizin bildiği üzere, bu yıl Cumhuriyet Bayramı cuma günü kutlandı.

Camilerimizde cuma hutbesinde bizlere bu vatanı armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin, hatta Diyanet İşleri Başkanlığının da kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk anılmadı. Diyanet ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına bir Fatiha’yı çok mu görüyor, anlamış değilim.

Sonbahar, özellikle ekim, kasım Trakya halkı için özel bir aydır. Ekim ayı içerisinde 29 Ekim’de Marmara Ereğlisi, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşu gerçekleşmiştir. Kasım ayında ise 1 Kasım’da Çorlu, Ergene, Vize ilçelerimiz, 2 Kasım Muratlı ilçemiz, 8 Kasım Lüleburgaz, Pınarhisar ilçemiz, 9 Kasım Babaeski, Pehlivanköy ilçelerimiz, 11 Kasım Kırklareli ilimiz, Kofçaz, Demirköy ilçelerimiz, 13 Kasım Tekirdağ ilimiz, 14 Kasım Malkara, Hayrabolu ilçelerimiz, 17 Kasım Şarköy ilçemiz, 18 Kasım Uzunköprü ilçemiz, 19 Kasım Keşan, Meriç ilçelerimiz, 20 Kasım İpsala ilçemiz, 23 Kasım Havsa, Enez ilçelerimiz, 25 Kasım Edirne ilimiz, 26 Kasım Çanakkale ilimiz ve Gelibolu ilçelerimiz bağımsızlığını kazandı.