Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

6 milyon 630 bin 682 hane sosyal yardımla geçiniyor!

AK Parti Milletvekillerinin sanki ülkede yolsulluk yokmuş, herkes kendileri gibi saraylarda, 4-5 maaşla geçiniyor gibi konuşmalarına tepki veren Milletvekili MERAL DANIŞ BEŞTAŞ, AKP’lilere 6 milyon 630 bin 682 hanenin sosyal yardımla geçindiğini hatrlattı. Türkiye’nin yüzde 57’sinin açık sınırının çok çok altında olan asgari ücretle geçindiğini belirten Beştaş, ”köleliği bu ülkede norm hâline getirdiniz” dedi. Konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

Yüksek bir özgüvenle yoksulluk ve açlık yokmuş gibi bir konuşma dinledik yani bunu öncelikle ifade edeyim.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 2020 yılı Faaliyet Raporu’na göre 2019’da 3 milyon 282 bin 975 hane, 2020’de 6 milyon 630 bin 682 hane sosyal yardım alıyor. Yüzde 57 asgari ücretli çalışan oranla köleliği bu ülkede norm hâline getirdiniz ve hakikaten sermayeye yaptığınız yandaşlık ve bu, cebe çalışıldığının en net göstergesidir.

“Açlık sınırı asgari ücretin üstünde.” diyorsunuz, bu nasıl bir dildir? Yani gerçekten böyle bir öz güveni görmek çok üzdü beni. Bari gerçekleri kabul edin…

Bu ülkede milyonlarca insan, 20 milyon insan yoksullukla, sosyal yardımlarla yaşıyor ve hayatını kazanamıyor, yardımlara muhtaç hâle geldi. Bu iktidarın yaptığı en olumsuz göstergelerden biri yoksullaştır ve yardım et, halkı kendine bağımlı hâle getir.

Yani yıl dönümünü kutlayabilir ama vatandaşın açlığıyla, yoksulluğuyla ilgili bir önergede hakikaten endeksleri dinlemek isterdik, hiç endekslerden söz etmedi.