Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

Kömürün tonu 3 bin lirayı geçti!

İMAM HÜSEYİN FİLİZ (Gaziantep Milletvekili) – Bu kış zor geçecek, kara kış çok kötü geliyor. Fakir fukaranın artık kömür almaya da gücü kalmadı; emekliler, asgari ücretliler, dar gelirliler perişan. Kömürün tonu 3 bin lirayı geçmiş. Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde oturan bir emekli “1.500 TL maaş alıyorum, nasıl ısınacağım?” diyor. Oğuzeli’de bir muhtar “Kömür almaya gittim, 3.500 TL istediler, almadan geri döndüm.” diyor. Şehreküstülü Berber Mehmet “Kendimizi geçtik, çocuklar ne olacak?” diyor. Sıkıntı büyük; vatandaş alabilirse elli yıl öncesinde olduğu gibi odun kömürüyle tandırda ısınmaya hazırlanıyor.

1 Kasımda yapılan zamlarla bin metreküp doğal gaz sanayiciler için 3.482 liraya, elektrik üretim santralleri için ise 4 bin liraya yükseldi. Enerji maliyetlerinde yaşanan sürekli artışlarla sanayicinin rekabet gücü azalacak, ürün fiyatları daha da artacaktır. Bu konuda bir an önce kontrollü önlemler alınmalıdır.