Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelSON DAKİKA

Yabancı şirketlere verilen teşvik yerli üreticiye verilmiyor!

SEYİT TORUN (Ordu Milletvekili) -Üretici her yıl hayal kırıklığıyla karşı karşıya. Bu yıl da gene aynısını yaşadı, şu anda 26,5 lira olarak açıkladığınız fındık maalesef 23,5 liranın üzerinde satış görmedi. Diyeceksiniz ki: “TMO aldı.” E, TMO alıyor ama işte, ezerek alıyor ve maalesef aldığı fındık da yeterli olmuyor, piyasadan yeterli fındığı almıyor. Ve şimdi, bakın, dolar arttı ama fındık fiyatları gene artmadı yani madem bu, ihraç ürünü dolara bağlı, o zaman niye fındık fiyatı artmıyor, bunu anlamış değiliz.

Üretici sezon başında bir hesap yaptı ama şu anda bütçesi açık verdi ve kara kara düşünüyor, “Bu kara kışı nasıl geçireceğim?” onun derdinde ve biz diyoruz ki hiç değilse bu süreçte bir destek paketi açıklayın da üreticimiz bu kara kışta mağdur olmasın, hiç değilse mağduriyeti giderilsin.

İktidar 2020 yılında sadece bir uluslararası fındık şirketine 667 milyon lira teşvik verdi. Yani bunu bir uluslararası firmaya verebiliyorsan, yabancı firmaya verebiliyorsan benim üreticimin suçu ne? Üreticimi niye bu anlamda desteklemiyorsun? Hani yerliydin, millîydin. Nerede kaldı sizin yerliliğiniz, millîliğiniz? Tekrar söylüyoruz: Mutlaka üreticimize bir destek paketini açıklamak durumundasınız yoksa bu kara kışı üreticimiz zor geçirecek.