Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kültür Sanat

Kütahya ilini mecliste böyle tanıttı!

AHMET TAN (Kütahya Milletvekili) -Termal kaplıcanın ülkemizdeki en önemli merkezlerinden biri olan Kütahya, merkez Yoncalı ve Ilıca, Tavşanlı Göbel, Emet merkez, Hisarcık Esire, Simav Eynal, Gediz Murat Dağı ve Ilıca’da bulunan otel ve bungalovlarla turizm sektörüne hizmet vermektedir. Kış turizminde Türkiye’nin ilk ve tek termal kayak merkezi olan, 1.453 metre rakımında kaplıcası, 1.923 metre rakımında kayak tesisi bulunan Murat Dağı Termal Turizm ve Kayak Merkezinin elektrik hattı, T-Bar ve “snowtrack” çalışmaları tamamlanmıştır. Teleferik hattı yapımı, kayak evi yenilemesi ve yapımına başlanacak olan otelle birlikte ulaşım kolaylığı ve konaklama kapasitesi artacak, böylelikle Murat Dağı daha çok tercih edilen bir kış turizmi merkezi olacaktır.

Değerli milletvekilleri, Roma’nın 400 bin nüfuslu bir şehir olduğu dönemde 100 bin insanın yaşadığı Aizanoi Antik Kenti içerisinde; hummalı bir şekilde kazı çalışmalarının yapıldığı Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, dünyanın ilk ticaret borsası, tiyatro, hamam, agora ve arena gibi yaşam alanlarını barındırmaktadır.

Topuk Yaylası Tabiat Parkı’na, her bahar ayrı bir renge bürünen ormanlara sahip kuruluşun başkenti Domaniç’te türbesi bulunan Osman Gazi’nin ninesi, Ertuğrul Gazi’nin annesi olan Hayme Ana Türbesi, kurtuluş destanımızın yazıldığı Dumlupınar’da bulunan şehitliğimiz ve karşılama merkezi çalışmalarını sürdürdüğümüz, içerisinde tapınaklar, sunaklar barındıran Frig Vadisi Kütahya’mızın köklü tarihinin günümüzde olan nadide yansımalarıdır.

Simav, Gediz, Hisarcık ilçelerimizde faaliyet gösteren seracılığın yanında vişne ve kirazın başkenti olan Şaphane ve Pazarlar ilçelerimizde yaşayan hemşehrilerimiz ilimiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır.

Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar ilçelerimiz ise tarım ve hayvancılık alanında önemli merkezlerimizdendir.

Kıymetli milletvekilleri, bir şehir tarım, hayvancılık, turizm ve sanayiyle gelişir. Yüzde 56’sı orman, arazileri parçalı ve küçük olan Kütahya’da tarım ve hayvancılık ve turizme destek vermekle birlikte kalkınma ve gelişmenin ilk etapta sanayinin gelişmesiyle olacağını tespit ederek, yaklaşık yirmi yıldır çok ciddi çalışmalarda bulunduk ve Kütahya’mızın OSB sayısını 2000’li yılların başında 3-4 firmanın faaliyet gösterdiği tek bir OSB’den 7’ye çıkarmış olduk. Dönemimizde 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nin dolmasıyla 2’nci Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş, buranın da kapasitesinin dolması sebebiyle yürütülen genişleme alanı çalışmaları devam etmektedir. Altıntaş ilçemizde bulunan Zafer Organize Sanayi Bölgesi ise 2017 yılında 6 milyon metrekare alana kurulmuş, bu alanın hızlıca gelen taleplerle dolması sonucu yaklaşık 10 milyon metrekare ilave genişleme alanı çalışmalarımız devam etmektedir.

Yine dönemimizde Gediz ilçemizde ve leblebisiyle meşhur Tavşanlı ilçemizde kurulan OSBlerde ise 1’inci etabın dolmasıyla 2’nci etap genişleme çalışmaları tamamlanmış, yer tahsisleri yapılmış, akabinde ilave 3’üncü etap genişleme alanı çalışmaları tamamlanma aşamasındadır.

Kıymetli hemşehrilerim, tekraren ifade ediyorum ki 2’nci Organize Sanayi Bölgesi, Zafer, Tavşanlı ve Gediz Organize Sanayi bölgelerinde bugün tahsisi yapılmış ve temeli atılmış fabrikalar inşallah 2023 yılında mantar gibi çoğalacaktır. Kuruluşunu büyük ölçüde tamamladığımız Simav Organize Jeotermal Sera Sanayi Bölgesini 2023 yılında faaliyete geçirmeyi planlamaktayız. Çini ve seramiğin başkenti olma niteliği taşıyan Kütahya’mızda 2020 yılı itibarıyla Kütahya Seramik Islah OSB kurulmuştur. Ülkemizdeki rezervlerin yüzde 70’ine sahip olan Emet ve Hisarcık ilçelerimizde çıkartılan borla ilgili, dönemimizde 2 adet borik asit fabrikası, 1 adet zenginleştirme tesisi yapılmış olup yüzde 60 mertebesine gelen sülfürik asit fabrikasının yapımına devam edilmektedir.

Borun uç türevlerinin ham maddesi olan bor karbür fabrikasının da sülfürik asit fabrikasının bitimini müteakip ilimizde yapılması planlanmaktadır.

Merkez dâhil 11 ilçemizde hastanelerimiz yenilenmiş olsa da Kütahya’mızda yap-işlet modeliyle yapımı devam eden şehir hastanemizin inşaat çalışmalarında bir sıkıntının olduğunu biliyor ve bu süreci milletvekili arkadaşlarımız ve il başkanımızla birlikte yakından takip ediyoruz. Yüklenici firma hiçbir bahaneye sığınmadan ve daha fazla gecikmeden insanımızın kaliteli sağlık hizmetinden bir an önce yararlanmasını sağlamalıdır.

Değerli arkadaşlar, ülkeler de şehirler de insanlar gibi moralle yaşar, moralle üretir, moralle kazanır. Son yıllarda hem ülkemizin hem de Kütahya’mızın moralini bozmaya çalışanlara, huzursuzluktan medet umanlara inat hem ülkemiz hem Kütahya’mız gelişmesine, kalkınmasına süratle devam edecektir.