Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EkonomiSON DAKİKA

Dolar 10 TL Euro 12 TL’ye koşuyor! An itibari ile döviz kuru alış ve satış fiyatları

Dolar 9,5 bandını geçerek 10 TL’ye, Euro ise 11 TL bandını geçerek 12 TL’ye doğru yükseliyor. Dolar kurunun 12 TL’yi, Euro’nun ise 14 TL’yi geçeceğini iddia eden uzmanlar, yapısal reformun hayata geçmediği müddetçe döviz kurunun çok daha yukarılara çıkacağını belirtiyor. Peki, 21 Ekim 2021 döviz kuru alış ve satış fiyatları ne kadar oldu? İşte, an itibari ile döviz kurlarının geldiği son durum…

200 baz puan düşürülen politika faizi, yüzde 18’den yüzde 16’ya düşürüldü. Kararın açıklanmasıyla piyasalar hızlandı, Dolar ve altın rekor kırdı. Tarihin en yüksek seviyesini gören doların artışı karşısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu “Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!” dedi.

Faiz indirimi kararı sonrasında Dolar ve Euro kuru TL karşısında yükselişine devam etti. Dolar dünya genelinde değer kaybederken TL karşısında yükseliyor ve bu duruma Merkez Bankası müdahale edemiyor çünkü kasasında kendisine ait bırakın para olmasını şu anda net döviz rezervleri EKSİ 43 milyar dolar… Bundan dolayı da TCMB döviz kurlarını baskılayabilmek için piyasaya dolar süremiyor ve haliyle kur ateşini söndüremiyor. Ne Merkez Bankası’nın ne iktidar yönetiminin elinde hiçbir gereç kalmadığı için de ekonomiyi zamlarla yönetmeye başladılar.

Bu sabah 9,6 seviyesinden dönen Dolar kuru an itibari ile satış 9,4887 TL, alış ise 9,4221 TL.

Euro an itibari ile satış 11,0507 TL, alış ise 10,9703 TL. Diğer döviz kurları ise şöyle;

İngiliz Sterlini alış: 13,0101 satış: 13,1065 TL