Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SON DAKİKA

Afganistan’da ki cami saldırısını IŞİD üstlendi

Afganistan’ın güneyinde bir Şii camisine düzenlenen ve 47 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı intihar saldırısının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.
IŞİD, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Kandahar vilayetinde Cuma namazı için Fatimiye camisinin girişinde görevli güvenlik görevlilerini iki grup üyesinin vurarak öldürdüğünü söyledi.

Biri bombayı caminin girişinde, diğeri içeride patlattı.

IŞİD’in haber ajansı Amaq, yaptığı açıklamada, saldırganların isimlerini her ikisi de Afgan uyruklu Anas al-Horasani ve Abu Ali al-Baluchi olarak verdi.

Saldırı, Afganistan’ın kuzeyindeki bir Şii camisine yerel IŞİD bağlantılı bir örgütün üstlendiği bombalı saldırının 46 kişiyi öldürmesinden bir hafta sonra gerçekleşti.
Hem Taliban’ın hem de Batı’nın düşmanı olan IŞİD’in Afganistan’daki yerini genişlettiğine dair korkuları artırdı.
Cuma günkü saldırı, Taliban’ın Afgan başkentinin kontrolünü ele geçirmesine izin veren ülkeden dramatik ABD çıkışından bu yana Afganistan’ı vuran en ölümcül saldırıydı.

Aynı zamanda grubun ülkenin güneyindeki ilk büyük saldırısıydı.

IŞİD, doğudaki kalesine sık sık saldırılar düzenliyor, ancak son zamanlarda kuzey ve Kabil’deki saldırılarla genişleme belirtileri gösterdi.

Saldırılar, Taliban’ın büyüyen İD tehdidine karşı koyma yeteneğinin sorgulanmasına neden oldu.

Taliban, onlarca yıl süren savaşın ardından barışı ve güvenliği yeniden sağlama sözü verdi.

Ayrıca ABD’ye, ülkenin diğer ülkelere aşırılıkçı saldırılar başlatmak için bir üs olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerine dair güvence verdiler.