Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
GenelSON DAKİKA

Artvin’de anjiyografi ünitesi bulunmadığından kalp krizi geçirenler çevre illere sevk ediliyor!

UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin Milletvekili) -Artvin il ve ilçelerindeki devlet hastanelerinde koroner anjiyografi ünitesi bulunmadığından hastalarımız zorunlu olarak en yakın anjiyografi ünitesi olan hastaneye, en az iki saat mesafede olan illere sevk edilmektedir.

Normal şartlarda, anjiyo yapıldıktan sonra, tanı konulduktan, acil müdahale yapıldıktan sonra gerekli görüldüğü şartlarda daha donanımlı bir hastaneye sevk yapılırken, Artvin’de anjiyografi ünitesi olmadığından, gerçekten kalp krizi geçiren, sadece şüphesi olan, göğsü ağrıyan, damar tıkanıklığı yaşayan, en ufak benzeri sıkıntısı olan herkes için direkt en yakın Rize, Trabzon, Erzurum illerinde sevk edilecek hastane arayışına girilmektedir.

Artvin’de bir hastanın, sadece anjiyografi ünitesi eksikliği nedeniyle Rize’ye, Trabzon’a veya Erzurum’a zorunlu şekilde sevk edilmesi demek hayata tutunmasının engellenmesi, ağır kalıtsal hasarlara neden olunması ve örneklerle sabit olunduğu gibi canından olması demektir.

Artık Artvin iline komşu illerimiz bile yetersiz kalmakta…