Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

Gram altın fiyatları yükselerek kritik seviyeyi aştı! Bankalardaki Güncel Altın Fiyatları

İki gündür yükselişte olan gram altın 8 Eylül 2021 tarihi saat 12:20 itibari ile 500 TL olan kritik seviyeyi aştı. Bankalarda gram altın 502-504 TL aralığında satılırken, serbest piyasada gram altın satışı 504 lirayı, çeyrek altın ise 832 lirayı aştı.

Peki, altın fiyatları konusunda yatırımcılara ne gibi tavsiyelerde bulunuluyor? Altın fiyatları ne kadar daha yükselir veya düşer? Bankalarda çeyrek, yarım, tam altın, 22 ayar bilezik alış satış fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Analistlerin çoğu, bugün açıklanacak olan ABD istihdam verilerinin değerli metali ciddi bir şekilde etkileyeceğini düşünüyor. İşte analistlerin görüşleri…

Altın, bu hafta metali nispeten dar bir aralıkta çeken ve iten çelişkili temalarla uğraştı – boğalar ve ayılar için bir savaş alanı oldu. Değişken fiyat hareketi, kilit iş verilerinin önünde artan güç mücadelesini gösteriyor. Altının, düşüş beklentilerine, reel getirilere ve dolar yönüne oldukça duyarlı kaldığı göz önüne alındığında, raporun sonucu, değerli metalin tonunu Ekim ayının geri kalanı için belirlemeli.

Cuma günkü ABD tarım dışı istihdam raporu öncesinde, Çarşamba günü bordro şirketi Automatic Data Process’ten özel sektör istihdamına ilişkin veriler, Eylül ayında 568.000 olan tahminlerin üzerinde geldi. The Wall Street Journal’ın anketine katılan ekonomistler 425.000 iş artışı bekliyordu. AvaTrade baş piyasa analisti Naeem Aslam, “ADP tarafından hazırlanan güçlü rapor, işgücü piyasasının geçen ay nispeten iyi performans gösterdiğine işaret etti ve bu nedenle Fed’in önümüzdeki ay tahvil alımını azaltma sürecine başlaması muhtemel” dedi ve ekledi:

Faiz oranları yükseldiğinde, faiz getirmeyen değerli metali elde tutmanın fırsat maliyeti artar ve bu nedenle yatırımcılar sarı metale olan risklerinden kurtulduklarında altın fiyatlarının düşmesi muhtemeldir. Bu yüzden Cuma günkü istihdam verileri altın için önemli.

Altının kaderini bu veriler belirleyecek

OANDA Asya-Pasifik kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, “Altının kaderi, bu geceki tarım dışı maaş bordroları tarafından belirlenecek,” dedi ve Asya’daki bazı yatırımcıların rapordan sürpriz bir sonucun risklerinden korunmak için altın satın aldığını da sözlerine ekledi. Halley, “500.000’in üzerinde bir sayı görürsek, piyasalar kilitlenip Aralık ayı için Fed’in tahvil alımını azaltmaya başlaması yönüne yüklendikçe altının düşüş eğilimine devam etmesi muhtemeldir” dedi.