Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Mardin’de Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurdu neden yok?

MAHMUT TANAL (İstanbul Milletvekili) -Özhaseki, genel başkan yardımcısıydınız yerel yönetimlerden sorumlu. “Biz tüm belediyelerimize müracaat ettik, herkes bu yurt sorunuyla ilgilenecek.” dedi. Ya, değerli AK PARTİ’li milletvekili arkadaşlar, değerli Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili arkadaşlar; elinizi vicdanınıza koyun. Bu öğrenci velileri bizi aradığı kadar sizleri de aramıyorlar mı? Ya, genel başkanlarınıza bir söyleyin Allah rızası için. “Bunlar bizi de arıyor, bu öğrencilerin yurt sorunu var.” deyin. Siz niye bunu söylemiyorsunuz? Söylemediğiniz için yarın nasıl bu halkın karşısına gideceksiniz. Mesela, “Yurt sorunu yok.” diyor. Peki, Mardin’de Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurdu var mı? Yok. Var mı? Milletvekilleriniz var, sorun. Olan, 1 tane özel yurt var arkadaşlar, onu da AK PARTİ Mardin İl Başkanı kiraya vermiş Kredi ve Yurtlar Kurumuna. Devlet niye yapmıyor arkadaş?

Öğrenciler ne istiyor? Öğrenciler, bir: “Geçinemiyoruz.” diyorlar. İki: “Barınamıyoruz.” diyorlar. Üç: “Bunun için biz parklardayız.” diyorlar, “Banklardayız.” diyorlar, “Sokaklardayız.” diyorlar.

Arkadaş, ne zamandan beri Türk Ceza Kanunu’na göre bankta uyumak suç oldu? Ne zamandan beri sokakta oturmak suç oldu? Ne zamandan beri parklarda uyumak suç oldu? Orada, yoksul olan insanlar uyuyor, uyuşturucu satıcıları saat ikiden sonra uyuşturucu satıyor; bunu Emniyet engellemiyor, öğrencileri gözaltına alıyor. Gözaltına alınması gereken, uyuşturucu çeteleridir. (CHP sıralarından alkışlar) Gözaltına alınması gereken, gece on ikiden sonra orada suç işleyen çetelerdir; öğrenciler değil.

Öğrenciler ne istiyor? Barışçıl bir şekilde demokratik haklarını kullanıyorlar. Ucuz konut istiyorlar barınmak için, burslarının artırılmasını istiyorlar, yurt sayısının artırılmasını istiyorlar, artırılan üniversite kontenjanıyla birlikte yurtların da artırılmasını istiyorlar.

Öneri mi istiyorsunuz? Öneri vereyim size: Arkadaş, üniversiteler açılırken, ruhsat verildiği zaman yurt sorununu halletmeyen üniversiteye siz ruhsat vermeyin. Dünya böyle halletmiş, siz niye yapmıyorsunuz? Bizi niye dinlemiyorsunuz, burnunuzun dikine gidiyorsunuz?

Burnunuzun dikine gittiğiniz için öğrenci perişan, veli perişan, Parlamento perişan, Türkiye perişan. Suçluyu hiçbir yerde aramayın; suçlu, on dokuz yıldan beri barınma hakkını halletmeyen AK PARTİ iktidarıdır. Anayasa 57’nci maddede deniyor ki devlet vatandaşın barınma hakkını çözmek zorunda. Çözdünüz mü? Çözmediniz arkadaşlar. Gerçeklerle karşı karşıya kalalım. Gerçekler acı geliyor, o gerçekleri sizlere biz söylüyoruz, onun için öğrencileri göz altına almayın. Bakın, hukukçu arkadaşlarımız da burada. Gözaltına aldıkları tüm araçlarda MOBESE araçları var. O kamera kayıtları gözaltına alınan öğrenciler araca sokulduğu zaman oradan çıkarılıyor, kayıt dışı yapılıyor. Yazıktır, günahtır, bu öğrencileri düşmanlaştırmayın. Bizim çocuklarımız, bizim evlatlarımız.