Sahte içki yüzünden İzmir’de 6 Kırıkkale’de 7 kişi öldü! Dikkatler etil alkol satışına çevrildi

Kaçak işçilerle ölümler yeniden hortladı. Kırıkkale ve İzmir’de 13 kişi yaşamını yitirdi. 16 kişinin tedavisi ise hastanede devam ediyor. CHP’li Murat Emir, kaçak içki kullanımının artık bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini söyledi. Deniz Yavuzyılmaz’da kaçak işçi yapımında kullanılan etil alkol satışının yıllar içinde katlandığını ve devletin ciddi boyutta ÖTV gelirinden kaynaklandığını Sayıştay raporu ile hatırlattı.

Alınan son dakika bilgilere göre İzmir ve Kırıkkale’de sahte içkiden 13 kişi öldü. Dikkatler, kaçak içki yapımında kullanılan etil alkol satışına çevrildi.

SAHTE İÇKİDEN 13 KİŞİ ÖLDÜ

İlk haber Kırıkkale’den geldi!.. Valiliğin açıklamasına göre; marketten aldıkları etil alkole işçi aroması katarak yaptıkları karışımı içen 7 kişi hayatını kaybetti. İzmir’de de 5 farklı ilçede etil alkol zehirlenmesi sonucu çok sayıda kişi hastanelere başvurdu. Şu ana kadar İzmir’de sahte işçi yüzünden 6 kişi öldü. 16 kişinin hastanelerde ki tedavileri sürerken, soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

ALKOL ÇOK PAHALI

CHP Milletvekili Murat Emir, alkol zehirlenmelerinin halk sağlığı sorunu haline geldiğini ve bunun altında alkollü içkilere getirilen yüksek vergilerin yaptığını iddia etti.

Murat emir: Alkol çok pahalı… Evlerinde alkol yapıyorlar. Metil alkol zehirlenmesi dediğimiz durumlar olabiliyor. Toplum sağlığı olarak karşımızda duruyor!

SAYIŞTAY’IN SAHTE İÇKİ RAPORU

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise kaçak içki yapımında kullanılan etil alkol kullanımında yıllar içinde yüzde 500’lere varan artış gösterdiğini ve böylelikle devletin büyük vergi kaybı yaşadığını bizzat Sayıştay raporunda gösterdi.

Deniz Yavuzyılmaz: Vergilerin çok yüksek olması nedeni ile vatandaşlarımız sahte içkinin kucağına itilirken, devletimiz de maddi anlamda büyük bir zarara uğramaktadır. Sayıştay’ın raporunda yer alan bilgilere göre sadece Özel Tüketim Vergisi kaybının 2019 yılında 1,56 milyar TL olduğu tespit edilmiş!

Exit mobile version