Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ekonomi

20 TL ve 5 TL banknotların tedavüle çıkarılmasına ilişkin duyuru!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: E9 emisyon grubu v. Tertip 20 TL ve 5 TL banknotların tedavüle çıkarılmasına ilişkin duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi;

1211 sayılı Kanun’un Bankamıza verdiği yetkiye dayanarak, E9 Emisyon Grubu V. tertip 20 TL ve 5 TL banknotlar 29 Eylül 2021 tarihinden itibaren tedavüle verilecektir. Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III. ve IV. tertip 20 TL ve 5 TL banknotlara kıyasla, V. tertip 20 TL ve 5 TL banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte;

  • 20 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen’e,
  • 5 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük’e ait olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III. ve IV. tertipleriyle tamamen aynıdır.

I., II., III., IV. ve V. tertip banknotlar birlikte tedavül edecek olup V. tertip 100 TL ve 50 TL banknotlara ilişkin duyuru daha sonra yapılacaktır.

Merkez Bankası, 20 TL ve 5 TL’lik banknotlarda değişikliğe gitti.

Merkez Bankası, son tertip banknotlar bugünden itibaren tedavüle verileceğini açıkladı. Bu bir nevi piyasaları ürkütmeden Merkez Bankası’nın karşılıksız para basması yorumu geldi.