Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

KHK’lı öğretmenler özel okullarda kendi mesleklerini yapamıyor mu?

FETÖ terör örgütüne üye olduğu iddia edilen onbinlerce kişi, KHK ile devlet kurumlarında ki görevlerinden atıldı. 2 askerimizin diri diri yakılması fetvası veren ve şehitlerimizin yakıldığı görüntülerini iktidara karşı şantaj olarak kullanan ve sonrasına sosyal medyadan paylaşan IŞİD terör örgütü üyesi Gaziantep’te esnaflık yapabilirken, dün yapılan bir operasyon, KHK’lı öğretmenlerin özel okullarda kendi mesleklerini yapamıyor mu sorusunu tartışmaya açtı. Gazeteci Sevinç Özarslan bu iddiayı ”Aksaray’da dün 45 eğitim kurumuna 225 personelle KHK baskını yapıldı. Acaba “KHK’lı öğretmen çalıştırıyorlar mı?” sözleri ile gündeme taşıdı.

İddiaya göre, asıl mesleği öğretmen olan Aksaray Valisi, polis eşliğinde 45 özel eğitim kurumuna baskınlar düzenledi ve çalışanların KHK’lı olup olmadığını inceledi. KHK’lı öğretmenlerin özel okullarda, özel eğitim kurslarında çalıştırılmayacaklarına dair bir kanun hükmü varda biz mi bilmiyoruz bu ayrı bir tarafa, her insanın kendi yaşamını idame edebilmesi için yasal bir iş yapma özgürlüğüne sahip değil mi?

Bu iddiayı kendi Twitter heabından paylaşan Özarslan ”Şu rezalete bakar mısınız? Aksaray’da dün 45 eğitim kurumuna 225 personelle KHK baskını yapıldı. Acaba “KHK’lı öğretmen çalıştırıyorlar mı?” diye müdür, müdür yrd, öğretmen herkesi sorguladılar. İhraç et, hapse at, özelde çalıştırma! Bu nasıl bir…!” ifadelerini kullandı.

KHK’lıların görevden alınmalarına ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Üniversitelerimiz bilim üretmeye başladı. 12 Eylül, daha sonraki 15 Temmuz sonrası pek çok bilim insanın üniversiteler dışında bırakılması, KHK ile görevlerine son verilmesi Türkiye açısından son derece ciddi bir kayıp. Bunun bilinmesi lazım. Üniversiteler bilgi üretecek ki üretilen bilgiyi, sanayici elle tutulur metaya dönüştürsün. Eğer üniversite bilgi üretemezse sizin sağlıklı büyüme sağlama şansınız yoktur.” diye konuştu.