Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Şehir merkezine 11 kilometre uzaklıktaki köyün 50 yıldır suyu yok!

Diyarbakır’a 11 kilometre uzaklıktaki Serap Güzeli Köyü, yaklaşık 50 yıldır su sıkıntısı çekiyor. Bir köylü, sorunu “Diyarbakır’ın tüm suyu buradan gidiyor. Bizde su yok” sözleri ile aktardı.

Diyarbakır’da yaklaşık 50 yıldır soru sorunu yaşayan Serap Güzeli Köyü’nde maddi durumu iyi olanlar, ihtiyaçlarını sondajlarla açtıkları kuyulardan karşılıyor. Diğer köylüler ise bu kuyular aldıkları suyu bidonlarla evlerine taşıyor.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer, Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, köyü ziyaret etti. CHP İl Başkanı Özer; Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden bir ekibin Salı günü köye geleceğini bildirdi.

İl Başkanları şu açıklamaları yaptı:

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer: “Burada 11 kuyu var. 11 kuyudan 1 tanesi özel şirketlere kiralanmış. Üç özel şirket buradan suyu ambalajlıyor ve Türkiye geneli satıyor, ticaret yapıyor. Ama 200 metre ilerdeki köylüye su verilmiyor. Köylü kendi imkanlarıyla sondaj açarak, su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Yeteri kadar derine inemedikleri için sudan faydalanamıyorlar. Kadınlar ve çocukların su taşımaktan omuzları yara olmuş. Biz bu köyün su sorunu hallolana kadar burayı gündemde tutacağız ve vazgeçmeyeceğiz.”

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin: “Bu köyün su sorunu rahat bir şekilde çözülebilecekken yıllarca bu mağduriyetin yaşatılması can yakan bir durum. En kısa zamanda bu köylülere, bu evlere suyun verilmesini talep ediyoruz.”

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç; “Diyarbakır’ın su ihtiyacının karşılandığı bir bölgedeyiz. Vatandaşlarımız ciddi manada su sıkıntısı yaşıyor. Defalarca geldik, gittik ama bu sorunu çözmemekte kararlılar.”

Bir köylü, “Diyarbakır’ın tüm suyu buradan gidiyor. Bizde su yok” dedi.

Bir başka köylü ise “Hatırladığım kadarıyla köy hala bu haldedir, su eskiden beri yok. Sondaj var, bir 15-20 defa kullanıyoruz, su bitiyor yani. Her defasında muhtarın dilekçeleri var. Yapmıyorlar, hep böyle. Fabrikalara falan veriyorlar, köye gelince su yok. Su havzası da buradadır” diye konuştu.