Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

En ölümcül korona salgını dalgasından sorumlu Mu Varyantı 43 ülkede tespit edildi!

Mu’nun Kolombiya’da bugüne kadar görülen en ölümcül korona salgını dalgasından sorumlu olduğu söyleniyor. Korona mutantı, Türkiye ve Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere en az 43 ülkede tespit edildi.

Kolombiya’da ilk kez ortaya çıkan koronavirüs varyantı Mu, endişe verici bir ilerleme içinde. Eyalet sağlık yetkilisinden Marcela Mercado, Mu’nun şu anda Güney Amerika ülkesindeki baskın virüs türü olduğunu ve Covid-19 ölümlerinin çoğundan sorumlu olduğunu söylüyor.

Dünya Sağlık Örgütü ( WHO ) geçtiğimiz günlerde Mu’yu “ilgilenen bir varyant” olarak sınıflandırdı ve korona aşılarına karşı olası direnç konusunda uyardı.

Mu, Kolombiya’da çok sayıda ölüme neden oldu

Mercado yerel bir radyo istasyonuna yaptığı açıklamada, Mu’nun bugüne kadar Kolombiya’daki en ölümcül korona salgını dalgasından sorumlu olduğunu söyledi. Ve sadece bu değil: “Şu anda en az 43 ülkede ve oldukça bulaşıcı olduğunu gösterdi.”

Kolombiya’da Nisan-Haziran ayları arasındaki üçüncü enfeksiyon dalgası sırasında günde yaklaşık 700 kişi virüsten öldü. Korona ölümleriyle ilgili yapılan testlerin neredeyse üçte ikisinde Mu tespit edildi. Virüs varyantı ilk olarak Ocak ayında Kolombiya’da ortaya çıktı.

Mu, Avrupa’da da tespit edildi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Salı günü Mu veya B.1.621’i “ilgi çeşidi” olarak sınıflandırdı. Varyant, korona aşılarına direnç riski hakkında endişeler uyandıran mutasyonlara sahiptir. Kolombiya’ya ek olarak, Mu varyantı diğer Güney Amerika ülkelerinde ve Avrupa’da da bulunmuştur.

Virüslerin mutasyona uğraması normaldir. Çoğu mutasyon zararsızdır ve patojenlerin özelliklerini değiştirmez. Dünya çapında artan sayıda enfeksiyonun arka planına karşı uzmanlar, Sars-CoV-2 koronavirüsü durumunda mevcut korona aşılarının etkinliği üzerinde etkisi olabilecek yeni bir virüs varyantının ortaya çıkmasından korkuyorlar.

DSÖ şu anda 190’dan fazla ülkede temsil edilen alfa varyantı ve 170 ülkede bulunan ve özellikle bulaşıcı olan ve şu anda Almanya’da da yaygın olan delta varyantı da dahil olmak üzere dört korona varyantını “endişe verici” olarak sınıflandırıyor.