Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel

Çocuklar iş kazalarına kurban gidiyor!

Yoksulluk ve yoksunluk içerisinde çocukluklarını doyasıya yaşayamayan evlatlarımız, küçücük yaşlarında aile geçimine katkıda bulunmak için işçi olarak çalışmak zorunda kalmaktadır.

TÜİK verilerine göre, ülkemizde çocuk işçi sayısı 720 bin olduğu hâlde kayıtsız çalışmak zorunda kalan çocuklar hesaba katıldığında bu sayı 2 milyona ulaşmaktadır. Çalışan ve çocukluklarını yaşayamayan çocuklar ülkemizin bir ayıbıdır. Zira kayıtlı çalışan çocukların %34’ü eğitimlerine devam edememekte, hatta önemsizlik ve denetimsizlik nedeniyle iş cinayetlerine dahi kurban gitmektedir.

2013-2019 yılları arasında en az 426 evladımız iş cinayetinde can vermiştir. 2020 yılında ise, 14 yaş ve altındaki 22 çocuk; 15-17 yaş arasındaki en az 46 çocuk işçi çal ışırken hayatını kaybetmiştir. Sokağa çıkma kısıtlamalarına rağmen, en az 68 çocuğumuzun iş cinayetlerinde yaşamını kaybetmesi sarayın çarpık düzeninin çocuklarının can güvenliğini koruyamadığının en sarsıcı göstergelerindendir.